Volledig scherm
PREMIUM
© Thaïs Vanderheyden

Microcheating is het nieuwe vreemdgaan, waarschuwt relatietherapeut Chloé De Bie: “Digitalisering maakt overspel makkelijker”

Ook al zitten we veel vaker met onze partner tussen vier muren, toch is ontrouw nog nooit zo makkelijk en aantrekkelijk geweest. Met dank aan de toegenomen digitalisering, zegt relatietherapeut Chloé De Bie. “Door de komst van internet en social media zijn de grenzen van overspel vervaagd. Er zijn meer mogelijkheden, het gevaar is groter.” Ze legt uit waarom mensen überhaupt een scheve schaats rijden én hoe je als koppel kunt omgaan met de digitale verleidingen. 

5 reacties

 • Wim de Levensgenieter

  1 maand geleden
  Na mijn scheiding 10 jaar geleden doe ik waar ik zin in heb, en heb meestal meerdere vriendinnen tegelijk, ideaal! Als ik ooit de ware tegenkom zal ik er misschien mee stoppen maar samenwonen ga ik nooit meer doen. Ik doe wat en met wie ik wil.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Het is alleen overspel als je elkaars exclusief bezit bent. Zoals na de traditionele huwelijksbeloften of wanneer men elkaar absolute en exclusieve trouw belooft. Vraag blijft of dat dan wel weer mentaal gezond is en vol te houden is.
 • Sylvia van Gastel

  1 maand geleden
  Klopt . Maar dit is al zo lang er sociaal media is aan de gang . Het erge is dat vaak de partner wel alle gevoelens nog heeft en dus gekwetst wordt . Vaak door het internet op gsm geen bewijs van zodat ze vaak het niet weten . Ook de tegenwoordige programma’s geven een verkeerd voorbeeld en zeker voor de jeugd . Respect en eerlijk zijn tegen je partner .
 • Bart Dezeever

  1 maand geleden
  Dit soort uitspraken waren er al 6 jaar geleden in oa Scandinavië. Is dit nieuws na 6 jaar?
 • Carin Desmet

  1 maand geleden
  De smartphone is de pest geworden zowel in relaties of echte sociaal contact. Zelfs een avond met vrienden kan niet zonder die smartphone.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica