-
Volledig scherm
- © Getty Images/iStockphoto

Mensen die emoji’s gebruiken hebben meer seks (volgens dit onderzoek dan toch)

Knipoogje hier, smiley daar: emoji’s fleuren berichtjes op en kunnen een sms’je net dat tikkeltje sympathieker over laten komen. Maar wat zegt het gebruik van emoji’s nu eigenlijk over je seks- en liefdesleven? Wel, volgens een nieuw onderzoek kunnen de kleurrijke figuurtjes er niet alleen voor zorgen dat je meer tussen de lakens belandt, ze zorgen er ook voor dat je datingleven over het algemeen actiever én succesvoller is. 

 1. "We zien vooral single mannen en vrouwen, vaak 60-plussers, ten prooi vallen aan vriendschapsfraude": hoe wapen je jezelf?

  "We zien vooral single mannen en vrouwen, vaak 60-plus­sers, ten prooi vallen aan vriend­schaps­frau­de": hoe wapen je jezelf?

  Kan je het via internet of sociale media goed vinden met een persoon die je nog nooit eerder in je leven tegenkwam? Let dan goed op: het aantal slachtoffers van vriendschapsfraude gaat in stijgende lijn. Mary Ann Borgers van Neniu vzw, een vrijwilligersorganisatie die slachtoffers van cybercriminaliteit steunt, wijst in MijnGids op de grote financiële én emotionele impact en vertelt wat je kan doen als je toch ook zelf in de val trapt. “Want deze criminelen pakken je op een slecht moment, wanneer eenzaamheid je overvalt.”
 2. Is online bedrog even erg als ‘echt’ overspel? Seksuoloog Filip Geelen legt uit wat je kan doen als het je overkomt
  PREMIUM

  Is online bedrog even erg als ‘echt’ overspel? Seksuoloog Filip Geelen legt uit wat je kan doen als het je overkomt

  Toen twee weken geleden seksueel getinte beelden van Sean Dhondt, Stan Van Samang en Peter Van de Veire uitlekten, stortte ongetwijfeld niet alleen hun wereld, maar ook die van hun partners in. Hoe moet je reageren als je in een soortgelijke situatie terechtkomt? Is er hier écht sprake van bedrog? En valt jullie relatie nog te redden? Wij vroegen het aan seksuoloog Filip Geelen. “Om jullie connectie te herstellen, is er maar één mogelijke oplossing: praten, praten en nog eens praten."
 1. Deze 3 vrouwen vroegen hun man ten huwelijk: “Het eerste wat hij zei? Awel, dat is toch mijn taak?”
  PREMIUM

  Deze 3 vrouwen vroegen hun man ten huwelijk: “Het eerste wat hij zei? Awel, dat is toch mijn taak?”

  De man die een knieval maakt voor z’n vriendin. Het is misschien wel het laatste traditionele bastion in onze relaties. Dat het ook anders kan, bewijst Anouk. De Nederlandse zangeres vroeg haar vriend Dominique ten huwelijk, en hij zei volmondig ja. Deze drie vrouwen deden het haar voor en doorbraken eerder al het taboe. “De dag van vandaag kan een vrouw toch evengoed initiatief nemen? Het is niet meer van deze tijd om dat alleen van de man te verwachten.”