Volledig scherm
PREMIUM
© Pexxels

Lang leve de vrije liefde: 6 essentiële tips van relatietherapeut Chloé De Bie om een open relatie (misschien) wel te doen lukken

Een open relatie lijkt het walhalla van vrijheid, maar vergis je niet: het is een mijnenveld. Wat zijn de voordelen én valkuilen van een open relatie? En welke soorten non-monogame relaties zijn er allemaal? Relatietherapeut Chloé De Bie geeft tips en advies. Zij werkte achter de schermen mee aan het programma ‘Free Love Paradise’, een realityserie waarin zes koppels in een zonovergoten paradijs de geneugten en gevaren van een open relatie opzoeken. Volgens haar kán vrije liefde, maar: “je hebt er een stevige basis, afspraken en respect voor nodig.”

 1. 15 originele valentijnskaarten van Belgische makelij om je lief, vriend(in) of knuffelcontact te verrassen

  15 originele valentijns­kaar­ten van Belgische makelij om je lief, vriend(in) of knuffelcon­tact te verrassen

  Valentijn nadert met rasse schreden. En ja, het is een commerciële hoogdag die draait rond meligheid, maar het is ook het uitgelezen moment om de mensen in je omgeving te laten weten dat je hen graag ziet. Of dat nu je lief is, bubbelcontact of beste vrienden. Deze grappige, lieve, ondeugende kaartjes van Belgische makelij zorgen alvast voor een portie liefde in hun brievenbus.
 2. Hoe viert de Vlaming valentijn? 3 op de 10 singles voelen zich ongelukkig op deze dag

  Hoe viert de Vlaming valentijn? 3 op de 10 singles voelen zich ongelukkig op deze dag

  Vandaag, op 14 februari, is het de Dag der Geliefden. Maar hoe hard leeft valentijn bij de Vlamingen? En wat met de singles? “Een kwart van de Vlaamse koppels heeft door corona minder zin om iets speciaals te doen voor de hoogdag van de liefde. En ja, dat laat zich ook voelen in de portemonnee: aan cadeaus wordt minder geld uitgegeven.” Dat blijkt uit een nieuwe studie van iVox. Op vraag van radiozender JOE werd nagegaan hoe het gesteld is met ons gevoel voor romantiek.
 3. Rhea en haar man hebben al 10 jaar een open relatie: “We zorgen ervoor dat wij evenveel met elkaar vrijen als ‘buitenshuis’ met anderen”
  PREMIUM

  Rhea en haar man hebben al 10 jaar een open relatie: “We zorgen ervoor dat wij evenveel met elkaar vrijen als ‘buitens­huis’ met anderen”

  Relatietherapeut Chloé De Bie vertelde ons alles over de vrijheden en valkuilen van een open relatie. Want, hoewel het misschien het walhalla van vrijheid mag lijken, kan een open relatie ook een mijnenveld zijn. Daar weten Rhea (50) en haar man alles over. Rhea is niet alleen ervaringsdeskundige, maar ook relatietherapeute voor koppels die zelf een open relatie hebben. “In het begin wilde ik álles weten: is ze beter, mooier, toffer dan ik? Is de seks lekkerder? Hoe meer info, hoe meer controle ik zou krijgen over de situatie, dacht ik.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!