Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © RV

‘Klitvriendelijke’ soloseks, gedeeld plezier of speeltjes voor mannen? 3 experts maken je wegwijs in seksspeeltjes

“Er is al enkele jaren een tweede seksuele revolutie aan de gang. Dit keer met de juiste hoofdrolspeler: het vrouwelijk genot.” Slimme seksspeeltjes hebben er hun missie van gemaakt om de orgasmekloof tussen man en vrouw te overbruggen. Erotisch counselor Ann Cuyvers en seksuologe Kaat Bollen brengen de do’s-and-don’ts bij speelgoed voor volwassenen in kaart én lijsten de spannendste speeltjes op. Seksuoloog Wim Slabbinck legt uit waarom mannen geen seksspeeltjes (lijken) te kopen. “Nochtans hebben alle mannen een ‘p-spot’.” 

  1. Wel de relatie, maar niet de seks? Prof: “Aseksuele mensen hebben geen laag libido, maar een volledig gebrek aan interesse”
    PREMIUM

    Wel de relatie, maar niet de seks? Prof: “Aseksuele mensen hebben geen laag libido, maar een volledig gebrek aan interesse”

    Decennia geleden was seks zonder liefde taboe. Vandaag zorgt net het omgekeerde voor opgetrokken wenkbrauwen. Maar wat als seks jou helemaal niets zegt? Steeds vaker staan mensen die geen seksuele drift kennen — ‘they literally don’t give a fuck’ — op de barricade voor erkenning van de minderheidsgroep waartoe zij behoren. Prof Paul Enzlin zet enkele misvattingen over aseksuelen op een rijtje. “Wanneer één van de twee aseksueel is en beide partijen daar vrede mee hebben, kan een seksloze relatie prima werken.” Bij de aseksuele Emma (40) is dat het geval: zij heeft al tien jaar een seksloze relatie. Hier doet zij haar verhaal.