Ana Jarèn
Volledig scherm
PREMIUM
Ana Jarèn © Ana Jarèn

Karlijne kan haar overleden partner niet loslaten: “Hij blijft aanwezig, ook in mijn nieuwe relatie”

  Elke week tekent Anke Michiels kleine en grote liefdesproblemen van lezers op. Seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck weet raad. Vandaag: Karlijne (30) verloor haar grote liefde Malik (33) aan zelfdoding. In haar nieuwe relatie met Petr (27) is het verleden nooit ver weg. “Malik ‘hangt’ nog rond me. Dat zal ook altijd zo zijn. Maar voor Petr voelt het soms als competitie met iemand die er niet meer is.”

5 reacties

 • Linde Segaert

  2 jaar geleden
  Een partner niet willen loslaten is een keuze. Als je kiest voor een nieuwe relatie moet je bewust de keuze maken om uit de vorige relatie te stappen. Dat betekent niet dat je de vorige partner moet vergeten of doen alsof hij er nooit geweest was. Het betekent wel heel bewust de relatie die er niet meer is op een goede manier afronden. Eventueel met een bepaald ritueel echt die bladzijde omdraaien. Zodat je niet met 3 verder moet in een nieuwe relatie.
 • F Peeters

  2 jaar geleden
  Mijn schoonzus verloor haar man, mijn broer in 1984, ze heeft nooit een andere relatie gehad en heeft ervoor gezorgd dat haar 2 dochters het goed doen, 1 is vroedvrouw en de 2de is hoofd van de hartbewaking in het hospitaal. Het graf is kraaknet en verzorgd.
 • Vera Franck

  2 jaar geleden
  Mijn partner is nu juist 10 maand overleden en overleden op 14 frebruari . Ik heb het zeer moeilijk nog steeds . Wat normaal is denk ik als je zoveel jaren samen bent geweest . Maar op mijn leeftijd nog iemand anders dat zit er niet meer in . 59 nu ik denk aan mij zelf nu .
 • Ingrid Struyf

  2 jaar geleden
  Ik verloor mijn vriend in een motorongeval, jaar na datum leerde ik mijn huidige(2e) echtgenoot kennen. De foto van mijn vriend hangt hier in de huiskamer. Ik ben meter van zijn kleindochter en we hebben nog een zeer goed contact met zijn familie( zijn broer was mijn getuige op mijn huwelijk,diens vriend was mijn man zijn getuige). En weet je wat lij ma zegt? : " wat kan ik tegen die man hebben...hij is er tenslotte niet meer.." zo kan t dus ook
 • Ray Van gucht

  2 jaar geleden
  Ik begrijp het