thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

"Jij begrijpt me gewoon niet": mannen en vrouwen begrijpen elkaar slechts 20% van de tijd, volgens Gentse studie

'Mijn vrouw/man begrijpt me niet,' klinkt het cliché, dat volgens een doctoraatsstudie van de universiteit Gent ook echt blijkt te kloppen. Slechts in 20% van de gevallen kunnen we juist inschatten wat onze partner denkt of voelt, zo concludeert de studie van de Gentse universiteit. "Dat vrouwen mannen beter zouden begrijpen dan omgekeerd, blijkt ook niet waar te zijn," legt onderzoekster Céline Hinnekens uit op Radio 1. 

14 reacties

 • Nico Herbots

  4 jaar geleden
  echt luisteren kunnen weinig mensen. Vrouwen verliezen zichzelf te snel in emoties en veronderstellingen, mannen denken vaak dat ze boven al die emo staan en benaderen de discussie vanuit een superioriteitsgevoel. We zitten anders in mekaar en in een goeie relatie ben je dan complementair. Ben je niet in staat om naar jezelf te kijken, dan blijf je inderdaad beter single.
 • Patrick Van Hamme

  4 jaar geleden
  Blijf of wordt Single....als man weet je niet wat je plots overkomt....heerlijk gewoon.
 • Marc Verschaeren

  4 jaar geleden
  Lijkt me fel overdreven , 0% komt dichter bij de waarheid .
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  al de problemen starten als er geen geld genoeg in de kas komt ,van wie de kas is laat ik wijselijk in het midden
 • marc werbrouck

  4 jaar geleden
  Vrouwen zijn gek op zwijgende mannen. Ze denken dat die luisteren. Vrouwen zijn er om lief te hebben en niet om begrepen te worden, Iedere man heeft twee vrouwen lief: de ene is de schepping van zijn verbeelding, de andere is nog niet geboren. Ik zou niet graag willen beweren dat vrouwen geen karakter hebben; integendeel: ze hebben bijna iedere dag een ander.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Zeg niet ‘je maagdelijkheid verliezen’, maar ‘seksueel debuut’. “Het kan je hele leven lang vaak en op verschillende manieren gebeuren”

  Zeg niet ‘je maagdelijk­heid verliezen’, maar ‘seksueel debuut’. “Het kan je hele leven lang vaak en op verschil­len­de manieren gebeuren”

  Is de term ‘maagdelijkheid’ verouderd en achterhaald? Nicolle Hodges, zelfverklaard seksuele vrijheidsfilosoof, komt met een alternatief op de proppen: seksueel debuut. Een veel vrijere, minder heteronormatieve en minder vrouwonvriendelijke interpretatie van ‘je eerste keer’. “Met seksueel debuut toon je aan dat maagdelijkheid een concept is dat niet bestaat, omdat je seksuele reis nooit echt eindigt.”