Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“Je verkoopt een fake bloeding.”Ook in België ondergaan vrouwen maagdenvliesreconstructies. Goedele Liekens en 2 andere experten over de praktijk

In het Verenigd Koninkrijk zijn maagdelijkheidstesten sinds kort verboden. Operaties bedoeld om het maagdenvlies te herstellen mogen daarentegen wel nog. Ook bij ons kan je zo’n ingreep laten doen. Sommige vrouwen die ontmaagd werden voor hun huwelijksnacht ondergaan een operatie. Maar is dat vrouwonvriendelijk, of een humane oplossing om groter kwaad te voorkomen? Plastisch chirurg Luc Damen en seksuologen Goedele Liekens en Paul Enzlin geven hun mening. “De vrouwen die ik behandel zijn wanhopig. Ze hebben een huwelijk zo lang mogelijk uitgesteld maar kunnen er niet meer onderuit.”

10 reacties

 • wim ley

  2 maanden geleden
  Eric, alles doktoren uitvoeren in ziekenhuizen en / of privé wordt uiteindelijk door de maatschappij betaald.
 • Gilbert Vermeersch

  2 maanden geleden
  Je moet al van een andere planeet of geloof zijn om daar over te vallen, als ik met een leuk vrouwtje wil verder gaan heeft dat geen enkel belang. Ik kan niet spreken in naam van vrouwen, maar respecteer zij die zich voorbehouden… om samen iets op te bouwen en dààr aan beginnen als “maagd”
 • Ludo Wouters

  2 maanden geleden
  Onbevlekt ontvangen betekend dat die vrouw nog nooit een zonde heeft begaan. Dus niet liegen, stelen, bedriegen, enz.. En dat noemt zich dan een prof. Moest Maria een dievegge zijn geweest die haar maagdenvlies nog had, dan was ze niet onbevlekt.
 • Eric Vercouillie

  2 maanden geleden
  Zolang de ziekenkas niet tussenkomt en de kosten niet op de maatschapij verhaalt wordt zal het me worst wezen.
 • Rik Vangaal

  2 maanden geleden
  Dokters die zich daartoe lenen … of die besnijdenissen uitvoeren zonder medische noodzaak. Ik denk er niks positiefs over.