Donald en Melania Trump.
Volledig scherm
PREMIUM
Donald en Melania Trump. © AFP

Hoe gevaarlijk zijn twee narcisten die een koppel vormen? “Het zal hen worst wezen als hun kinderen eronder lijden”

In haar nieuwe roman ‘Een hele lieve fuck you’ schrijft Sylvia Van Driessche over #MeToo in België en over vrouwen die ten prooi vallen aan een geliefde mediamaker. De man is een narcist, gelooft het hoofdpersonage, en zijn vrouw, die hem blijft steunen, wellicht ook. Twee narcisten samen, dat heet een ‘narcistische collusie’. “Denk maar aan Melania en Donald Trump”, zegt narcismecoach Nelly De Keye. Hoe functioneert zo’n koppel en kan het gevaarlijk zijn voor hun omgeving? “Hun kinderen voelen zich niet zelden emotioneel mishandeld.”

 1. Hoelang duurt het om te scheiden? En wat kost het? Experts vertellen hoe je een vechtscheiding kan voorkomen
  PREMIUM

  Hoelang duurt het om te scheiden? En wat kost het? Experts vertellen hoe je een vechtschei­ding kan voorkomen

  Scheidingen gebeuren anno 2021 steeds vaker met onderlinge toestemming. Maar hoe slaag ook jij erin om als vrienden uit elkaar te gaan? Hoe zorg je voor de beste regeling voor je kinderen? En hoe vermijd je een financiële vechtscheiding? Enkele experts in het vak belichten wat ze in hun dagelijkse praktijk meemaken en gaan in op de praktische zaken waarmee koppels rekening moeten houden. “Jarenlange procedure kan tot tienduizenden euro’s kosten.”
 2. “Leven met een narcist kan je helemaal vernietigen”: expert legt uit hoe je narcisme herkent in relaties en je ertegen beschermt
  PREMIUM

  “Leven met een narcist kan je helemaal vernieti­gen”: expert legt uit hoe je narcisme herkent in relaties en je ertegen beschermt

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Noem hem arrogant, bazig, snoeverig of intimiderend: de narcist is het allemaal en meer. Coach en ervaringsdeskundige Nelly De Keye vertelt je hoe je een narcist herkent, begrijpt en overleeft. “Een narcist is volledig afgesloten van zijn echte ik en kent geen dieper gevoelsleven.”
 3. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.