Chloé De Bie: "“Mensen vergeten dat de vagina vooral een baringskanaal is. Er zitten weinig genotsreceptoren, dus het is niet makkelijk om dankzij penetratie een orgasme te bereiken. Dat gebeurt vooral als je de clitoris en andere gevoelige spots stimuleert.”
Volledig scherm
PREMIUM
Chloé De Bie: "“Mensen vergeten dat de vagina vooral een baringskanaal is. Er zitten weinig genotsreceptoren, dus het is niet makkelijk om dankzij penetratie een orgasme te bereiken. Dat gebeurt vooral als je de clitoris en andere gevoelige spots stimuleert.” © Getty Images

Het orgasme-ABC: seksuologe Chloé De Bie legt uit hoe je de G-spot vindt (en de A-spot, de P-spot en de X-spot)

Over de G-spot is al veel inkt gevloeid. Maar hem vinden blijft moeilijk. Zó moeilijk dat we zelfs twijfelen of het mythische genotplekje wel bestaat. Laat het in ieder geval geen reden zijn om de zoektocht te staken. Volgens klinisch seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie zijn er meer dan genoeg erogene zones daarbeneden. “We moeten durven masturberen om te weten hoe ons lichaam reageert op aanraking.” Hoog tijd om wat bij te leren. 

  1. Ex-partners Eric (57) en Patricia (53) gingen elk hun eigen weg maar blijven hecht: “Samen met onze nieuwe partners en kinderen zijn we een grote familie”
    PREMIUM

    Ex-part­ners Eric (57) en Patricia (53) gingen elk hun eigen weg maar blijven hecht: “Samen met onze nieuwe partners en kinderen zijn we een grote familie”

    In hun jeugdjaren werden Eric (57) en Patricia (53) een onafscheidelijk duo. Na hun huwelijk en de komst van de tweeling gingen hun wegen uit elkaar, maar oude liefde roest niet. Ze zijn nog goed bevriend, maar zijn blij met de scheiding. “Ik zou niet meer met Patricia kunnen samenleven, want ze kan vrij druk en ongeduldig zijn.” Hieronder lees je wat ze nog over elkaar te zeggen hebben. Alle andere artikels uit het dossier ‘Ex-files’ lees je hier.