"Het is begrijpelijk dat vrouwen vreemdgaan"
Ben jij hondstrouw of heb je al wel eens een slippertje begaan? Dat laatste is natuurlijk niet echt mooi te noemen, maar mocht het je beter doen voelen: de wetenschap staat aan jouw kant. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het eigenlijk heel begrijpelijk is dat vrouwen wel eens iemand anders willen uitproberen.
Delen per e-mail
Wetenschappers aan de Universiteit van Texas komen na langdurig onderzoek met een theorie die zij de mate-switching hypothesis noemen. Die houdt in dat mensen - maar vrouwen in het bijzonder - eigenlijk altijd op zoek zijn naar een betere partner om mee samen te zijn. Vrouwen die een vaste relatie hebben, zouden andere mannen uitzoeken om de kwaliteit van hun huidige lief en relatie te testen. Door alternatieve partners letterlijk uit te proberen, hopen ze iemand te vinden die hen een betere toekomst kan geven. Ook geeft het vrouwen een veilig gevoel, omdat een affaire hen een back-up garandeert wanneer hun huidige relatie strandt.
Partnerjacht broodnodig
Voor onze verre voorouders was dat zoeken naar een nieuwe levenspartner terwijl je een relatie had, aan de orde van de dag. Door ziekte, matig eten en minimale gezondheidszorg was er namelijk slechts een enkeling die de dertig passeerde. Constant op jacht zijn naar een nieuw en beter lief werd dus absoluut niet afgekeurd: sterker nog, het was broodnodig.
Dat de mensheid nu massaal monogaam is (of doet alsof) en dat een breuk in je relatie als een mislukking wordt gezien, zijn volgens de onderzoekers slechts sociale constructies. Onderzoeker dr. David Buss legt aan the Sunday Times uit hoe dit zit: "Levenslange monogamie strookt niet met de primaire behoeften van de mens. Vooral voor heteroseksuele vrouwen is het biologisch gezien heel begrijpelijk dat zij op zoek zijn naar de beste genen om kinderen mee te krijgen."
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Sexy Sundays Onze columniste: "Eerst communiceren, dan copuleren, want praten in bed wérkt"
Het geheim van goede seks? Eerst blabla, dan boemboem. Praten helpt, zegt onze columniste, al hoeven dat geen hele monologen te zijn. -
PREMIUM
Gaëlle (41) heeft een passionele relatie met vluchteling Navayo (27): “We hadden 4 keer per dag seks, 15 keer in het weekend”
-
Sparen Vastgoed kopen in 2021: komt de marktcorrectie er dan toch eindelijk aan?
Als u de afgelopen jaren een huis of appartement kocht (of dat wou doen), dan weet u dat de vastgoedprijzen al een tijdje in stijgende lijn zitten. De coronacrisis heeft daar ook niets aan veranderd: in 2020 betaalde u gemiddeld 5,7% meer voor een woning en 6,8% meer voor een appartement dan in 2019. Spaargids.be zocht uit of die opwaartse curve ook in 2021 een realiteit blijft. -
-
"Een modern huwelijk is romantisch, maar ook enorm veeleisend"
Wij kunnen het ons als westerse vrouwen - gelukkig - niet of nauwelijks voorstellen, maar vroeger was het de orde van de dag: als dochter werd je doodleuk door je vader weggegeven aan de eerste de beste man van goede afkomst. En of het je nu zag zitten of niet, trouwen ging je! Tegenwoordig trouwt de meerderheid van de westerse bevolking wanneer ie wil, met wie ie wil. Dat lijkt in eerste instantie een geweldige ontwikkeling, maar waarom zijn er vandaag de dag dan zoveel echtscheidingen? -
9 kleine trucjes om te weten of hij perfect voor je is
Joepie verzamelde een aantal tips waarmee je kan ontdekken of jouw vriendje de ware is voor jou! -
Multimedia Slechte wifi? Deze toestellen versterken je signaal tot in het kleinste kamertje
Je wifinetwerk is op zijn sterkst in de onmiddellijke buurt van je draadloze router. Hoe verder in de woning, hoe minder sterk je signaal vervolgens wordt. Als dat problematisch is, kan je het bereik uitbreiden met een wifi repeater. We bekeken enkele populaire modellen. -
Sparen Na de tariefverhogingen bij sommige banken: hoe gemakkelijk is het om over te stappen?
KBC kondigde begin deze maand al aan dat ze een aantal van haar tarieven fors optrekt. Ook bij andere banken zijn er belangrijke wijzigingen. Maar wat als u daar als klant niet mee akkoord gaat? Kan u dan gemakkelijk overstappen en is daar ook een kostprijs aan verbonden? Spaargids.be belicht de werking van de (gratis) bankoverstapdienst.