Jo Frost
Volledig scherm
Jo Frost © Nick van Ormondt

"Harde supernanny maakt meer kapot dan je lief is"

De Britse supernanny Jo Frost is sinds deze week te zien bij onze noorderburen in het tv-programma Nanny On Tour op de commerciële zender RTL4. Haar doorkomst blijft niet onopgemerkt: na de eerste aflevering zien veel opvoedkundigen en ouders haar het liefst weer vertrekken. De kritiek: haar methode is te rigide en kan schadelijk zijn voor kinderen.

 1. VTM haalt zeurpiet ("Ik wil een rendierhoedje") na 10 jaar weer naar de studio

  VTM haalt zeurpiet ("Ik wil een rendier­hoed­je") na 10 jaar weer naar de studio

  Gewoon een joch van zes, dat een tikje koppig was. Méér had het eigenlijk niet om het lijf. Maar toch. Hoe Maarten Levert in 2004 op VTM wel honderd keer in de oren van de 'Supernanny' bulderde dat hij een rendierhoedje wilde: het werd legendarische televisie. Vandaag is Maarten zestien. Een crème van een kerel. Rustiger dan toen. Maar: "Wél nog koppig." Woensdag dook hij plots op in 'Beste Kijkers' op VTM.
 2. NINA vraagt het aan ... dankzij deze 36 wetenschappelijke vragen ben je straks weer stapelverliefd op je partner
  4

  NINA vraagt het aan ... dankzij deze 36 wetenschap­pe­lij­ke vragen ben je straks weer stapelver­liefd op je partner

  Voor onze wekelijkse interviews in NINA baseren we ons op een gerenommeerde studie van hoogleraar psychologie Arthur Aron. Hij onderzocht of de intimiteit tussen twee vreemden kan versneld worden door hen een specifieke reeks van 36 vragen voor te schotelen. Nu is het aan jou. Ga aan de slag en vul de vragenlijst in met je partner. Kom zo te weten hoe goed jullie op elkaar afgestemd zijn en laat de vonk (weer) overslaan.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen