Volledig scherm
© Getty Images

Happy Galentine’s Day! Zo vier je volledig coronaproof de vriendschap tussen vrouwen

Valentijn? Vandaag, op 13 februari, is het Galentine’s Day. Een dag waarop we onze vriendinnen vieren, en dat is belangrijker dan ooit. Want in tijden van social distancing en bubbels voelt een ode aan de vriendschap tussen vrouwen als een heerlijk warm bad. “Gezamenlijke uitjes zitten er nu niet in. Dat brengt een gemis met zich mee. Reden te meer om je vriendinnen extra aandacht te geven”, zegt ook hoogleraar sociologie Beate Volker. Ze geeft originele tips voor een coronaproof girlsnight en vertelt hoe je verwaterde vriendschappen nieuw leven inblaast.

 1. 15 originele valentijnskaarten van Belgische makelij om je lief, vriend(in) of knuffelcontact te verrassen

  15 originele valentijns­kaar­ten van Belgische makelij om je lief, vriend(in) of knuffelcon­tact te verrassen

  Valentijn nadert met rasse schreden. En ja, het is een commerciële hoogdag die draait rond meligheid, maar het is ook het uitgelezen moment om de mensen in je omgeving te laten weten dat je hen graag ziet. Of dat nu je lief is, bubbelcontact of beste vrienden. Deze grappige, lieve, ondeugende kaartjes van Belgische makelij zorgen alvast voor een portie liefde in hun brievenbus.
 2. Win een Galentine’s Day wijnpakket van illustratrice Niet Nu Laura: “Valentijn stelde meer voor toen ik het met mijn vriendinnen vierde”

  Win een Galentine’s Day wijnpakket van illustra­tri­ce Niet Nu Laura: “Valentijn stelde meer voor toen ik het met mijn vriendin­nen vierde”

  Al gehoord van Galentine’s Day? Op 13 februari, de dag net vóór de feestdag van de liefde, vieren we niet onze partner, maar onze vriendschappen. Het is dan ook het uitgelezen moment om onze best friend(s) in de bloemetjes te zetten. Dat kan je doen, bijvoorbeeld, met een ludiek wijnpakket van illustrator Laura Janssens (Niet Nu Laura), gebaseerd op de serie ‘Mijn Beste Slechtste Vriendin’ op Streamz. “Ik vind valentijn ook een mooie gelegenheid om vriendschap te eren”, zegt de illustratrice.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!