Annelies Vanhove / Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Annelies Vanhove / Getty Images

Frank (55) houdt van bdsm, maar zijn vriendin niet: “Mona is té lief en té zachtaardig.” Relatietherapeut Wim geeft advies

Voor Frank (55) is een beetje pijn tijdens het liefdesspel fijn. Hij houdt van bdsm, van domineren en ondergaan. Een zweepslagje hier, een tepelklemmetje daar. Helaas is zijn vriendin Manon (52) minder enthousiast. “Ik hou van haar, maar ik blijf echt op mijn honger zitten. Hoe los ik dit op?”.  Relatietherapeut Wim Slabbinck zoekt mee naar een oplossing en geeft een doe-tip, die koppels helpt om elkaar beter te begrijpen. “Denk ook eens na hoe jij kan meegaan in de seksuele verlangens van Manon.”

 1. BDSM’ers getuigen over stigma’s: “Mensen denken meteen aan extreme situaties, maar het is zoveel meer dan seksfeestjes, dungeons en zweepslagen”
  PREMIUM

  BDSM’ers getuigen over stigma’s: “Mensen denken meteen aan extreme situaties, maar het is zoveel meer dan seksfeest­jes, dungeons en zweepsla­gen”

  Een BDSM’er als babysit of buur? Nee bedankt, zegt een groot deel van de Vlamingen. Dat toont een studie van UAntwerpen: heel wat BDSM’ers ervaren blijkbaar nog stigmatisatie en discriminatie. Hun passie en verlangens houden ze daarom soms verborgen. Omdat het vandaag Wereld Fetishdag is, durven enkele beoefenaars zich wél bloot te geven. Eva (23), Jakob (44) en Steve (44) vertellen wat hen zo aantrekt binnen het BDSM-spel en op welke vooroordelen ze stuiten. “Het is geen spel. Het is een levensstijl waar ik 24 uur op 24 mee bezig ben.”
 2. “Seks draait telkens uit op een teleurstelling”: Winnies man kampt met erectiestoornissen, seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies
  PREMIUM

  “Seks draait telkens uit op een teleurstel­ling”: Winnies man kampt met erectie­stoor­nis­sen, seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies

  Winnie (60) en Matthieu (63) zijn al veertig jaar gelukkig met elkaar. Maar sinds kort worstelt het koppel met een seksueel probleem: Matthieu kan geen erectie meer behouden. Niet alleen tussen de lakens, maar ook op het gebied van communicatie loopt het sindsdien stroef. “Matthieu heeft een erg gesloten karakter. Met mij hierover praten vindt hij ook moeilijk. Hij loopt er intussen depri bij.” Seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies én een praktische doe-tip. “Een erectie-stoornis is vaak een alarmbelletje.”
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.