Kaat Bollen op een Ladies Night.
Volledig scherm
Kaat Bollen op een Ladies Night. © Ladies Night

Erotiek met een knipoog: seksuologen Kaat Bollen en Sara Taels lanceren nieuw concept

Seksualiteit: het is een onderwerp dat werkelijk overal is, maar waar toch nog heel wat taboe rondhangt. Als er bij vrouwen over seks gepraat wordt, kleuren nog heel wat wangen spontaan rood. Daarin willen seksuologen Kaat Bollen en Sara Taels verandering brengen met hun nieuw concept; Ladies Night Homeparties. 

 1. NINA vraagt het aan ... dankzij deze 36 wetenschappelijke vragen ben je straks weer stapelverliefd op je partner

  NINA vraagt het aan ... dankzij deze 36 wetenschap­pe­lij­ke vragen ben je straks weer stapelver­liefd op je partner

  Voor onze wekelijkse interviews in NINA baseren we ons op een gerenommeerde studie van hoogleraar psychologie Arthur Aron. Hij onderzocht of de intimiteit tussen twee vreemden kan versneld worden door hen een specifieke reeks van 36 vragen voor te schotelen. Nu is het aan jou. Ga aan de slag en vul de vragenlijst in met je partner. Kom zo te weten hoe goed jullie op elkaar afgestemd zijn en laat de vonk (weer) overslaan.
 2. Slachtoffer Francien geeft advies over sexting: “Wanneer slachtoffers beelden van zichzelf zien circuleren, willen ze vaak de hele boel verwijderen. Doe dat niet”
  PREMIUM

  Slachtof­fer Francien geeft advies over sexting: “Wanneer slachtof­fers beelden van zichzelf zien circuleren, willen ze vaak de hele boel verwijde­ren. Doe dat niet”

  De laatste dagen doen naaktfoto’s van enkele BV’s massaal de ronde op sociale media. Heeft jouw kind een smartphone? Dan is de kans groot dat het de expliciete beelden ook heeft zien passeren in WhatsApp of op TikTok. Hoe moet je nu als ouder hierover praten? Wat als het ooit jouw kind overkomt? Of erger: wat als jouw oogappel zulke expliciete foto’s doorstuurt? Twee ervaringsdeskundigen- een onderzoeker en een slachtoffer - delen concrete tips. “Sexting verbieden klopt niet, want het hoort er gewoon bij. Het is shame-sexting waartegen we moeten ­optreden.”