Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels

Een voetfetisj is de meest voorkomende fetisj: “Het mooiste vind ik voeten met lange tenen die lichtjes opkrullen, niet te veel”


“Als er een vrouw op het strand naast mij in bikini zit, zijn het de voeten die mij intrigeren.” Giovanni (35) raakt seksueel opgewonden door voeten, en hij is niet alleen. Ongeveer de helft van alle fetisjen bestaat uit voetenfetisjen en op het internet vind je heel wat beeldmateriaal om mensen met een voorliefde voor voeten te pleasen. Giovanni vertelt ons wat hem precies zo prikkelt en seksuologe Mieke Mievis duidt het fenomeen. “Vaak gaat het om een voorkeur die lag te sluimeren en die plots naar boven komt.”

  1. Zin in seks wordt bepaald door je dirty mind. “Je brein is je belangrijkste seksorgaan”, zeggen deze 2 onderzoekers
    PREMIUM

    Zin in seks wordt bepaald door je dirty mind. “Je brein is je belangrijk­ste seksorgaan”, zeggen deze 2 onderzoe­kers

    Waarom is de kans dat mannen klaarkomen tijdens seks veel groter dan bij vrouwen? Waarom wordt de ene opgewonden van een pak slaag op de billen en heeft de andere een voetenfetisj? Seksuoloog Marieke Dewitte en neurowetenschapper Janniko Georgiadis bestudeerden hoe mensen zin krijgen in seks en geven antwoord op een aantal belangrijke vragen. “Een bevredigende ervaring is erg belonend voor je brein en smaakt naar meer. Maar seks kan je evengoed afleren.”