Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Een kus is niet zómaar een kus. “Het kan je seksleven verbeteren”

Hoe vaak geef jij jouw partner een dikke smakkerd: meerdere keren per dag of hoogstens één keer elke week? Dat kan heel wat over je seksleven verklappen, blijkt uit een nieuwe studie. Amerikaanse wetenschappers beweren dat er een link is tussen zoenen en hoe gelukkig koppels zijn tussen de lakens. “Een passionele tongdraai doet je bloedvaten uitzetten en je pupillen verwijden.”

 1. "Ook vrouwen kunnen ejaculeren en direct contact is vaak té intens." Seksuologe Chloé geeft je belangrijke lessen 'klitkunde’
  PREMIUM

  "Ook vrouwen kunnen ejaculeren en direct contact is vaak té intens." Seksuologe Chloé geeft je belangrij­ke lessen 'klitkunde’

  “Voor de duizend en eerste keer: de vagina is ontworpen als baringskanaal. Vanbinnen zitten er amper genotssensoren”, aldus seksuologe Chloé De Bie. In tegenstelling tot wat velen denken is niet de vagina, maar de clitoris de tegenhanger van de piemel. Vanaf september 2022 wordt het vrouwelijke genotsorgaan eindelijk in de schijnwerpers gezet, want dan is het in volle glorie te bewonderen in de biologiehandboeken van de middelbare school. Wij zetten alles op een rijtje wat jij over de clitoris moet weten voor meer seksueel genot. “1 op de 2 vrouwen vindt cirkelvormige bewegingen het fijnst.”
 2. Het is vandaag internationale kusdag: “De perfecte zoen is een combinatie van geur, aanraking, opwinding en verbondenheid”
  PREMIUM

  Het is vandaag internatio­na­le kusdag: “De perfecte zoen is een combinatie van geur, aanraking, opwinding en verbonden­heid”

  Van een adembenemende tongzoen met je lief tot de natte smakkerd van een tante: de kus kent vele vormen. Wat doet die met je? En kussen dieren ook? Ter ere van de internationale kusdag zetten wij alles wat je wilt weten over deze uiting van liefde nog eens voor je op een rijtje. “De eerste zoen is het moment van de waarheid en kan heel goed de laatste zijn.”