Getty Images/NINA
Volledig scherm
© Getty Images/NINA

Deze maand is Wet January. Het doel? Elke dag masturberen. “Soloseks boost je immuunsysteem”

Veel mensen starten het nieuwe jaar door een maand lang niet te drinken. ‘Dry January’ heet dat. ‘Wet January’ draait om een compleet andere uitdaging: een maand lang elke dag masturberen. Het zou in elk geval een krachtige remedie zijn tegen winter blues. We checken bij seksuologen Wim Slabbinck en Chloé De Bie of frequent masturberen nog meer voordelen heeft.

 1. Kan je als vrienden uit elkaar gaan? Relatietherapeut licht toe hoe je dat doet slagen in 5 stappen: “Het is zoeken naar het juiste evenwicht”
  PREMIUM

  Kan je als vrienden uit elkaar gaan? Relatiethe­ra­peut licht toe hoe je dat doet slagen in 5 stappen: “Het is zoeken naar het juiste evenwicht”

  Kris Wauters en Eva-Jane Smeenk. Eva Mouton en haar vriend. Siska Schoeters en Thomas De Soete. Camilla Cabella en Shawn Mendez. Het zijn vier koppels die onlangs na een lange relatie uit elkaar gingen, maar nog als vrienden door het leven willen gaan. Een mooie ambitie, die niet altijd simpel is. De relatie loslaten, een nieuwe manier van communiceren vinden of een nieuwe liefde: het zijn factoren die vrienden blijven met je ex een uitdaging kunnen maken. Relatietherapeute Sarah Van Pelt licht toe hoe je in 5 stappen van verliefd naar bevriend gaat.
 2. Zin in seks wordt bepaald door je dirty mind. “Je brein is je belangrijkste seksorgaan”, zeggen deze 2 onderzoekers
  PREMIUM

  Zin in seks wordt bepaald door je dirty mind. “Je brein is je belangrijk­ste seksorgaan”, zeggen deze 2 onderzoe­kers

  Waarom is de kans dat mannen klaarkomen tijdens seks veel groter dan bij vrouwen? Waarom wordt de ene opgewonden van een pak slaag op de billen en heeft de andere een voetenfetisj? Seksuoloog Marieke Dewitte en neurowetenschapper Janniko Georgiadis bestudeerden hoe mensen zin krijgen in seks en geven antwoord op een aantal belangrijke vragen. “Een bevredigende ervaring is erg belonend voor je brein en smaakt naar meer. Maar seks kan je evengoed afleren.”
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.