Annelies Vanhove / Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Annelies Vanhove / Getty Images

De vriendin van Stijn (43) verliet hem voor een andere vrouw: “Ik stel alles in vraag nu ik weet dat ze lesbisch is”, Wim Slabbinck geeft raad

Na een relatie van meer dan twintig jaar en twee kinderen zag Stijn (43) zijn vriendin Amy (41) thuis vertrekken. Amy werd verliefd op een collega: een vrouw. “Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte, toen ze zei dat ze lesbisch is.” Twee jaar later is Stijn nog altijd niet over de breuk heen. “Ligt het aan mij? Hoe pik ik de draad opnieuw op? En wat deed ík zo fout, in onze relatie, waardoor Amy is veranderd?” Zoals elke week geeft relatietherapeut Wim Slabbinck raad.  “Vrouwen beschikken gemiddeld over een grotere erotische elasticiteit dan mannen.”

 1. Vrijgezel Ivan (65) vindt al jaren geen nieuwe partner. Relatietherapeut Wim Slabbinck: “Stel je niet op als grijze muis, dat spreekt niemand aan”
  PREMIUM

  Vrijgezel Ivan (65) vindt al jaren geen nieuwe partner. Relatiethe­ra­peut Wim Slabbinck: “Stel je niet op als grijze muis, dat spreekt niemand aan”

  Ivan is 65 en zoekt al drie jaar een nieuwe partner. Maar na zoveel mislukte dates, zakt de moed hem in de schoenen. “Vrouwen van boven de vijftig zijn op zoek naar een man. Maar hun levens zitten barstensvol andere zaken: kleinkinderen, een hond, danslessen, bridgemiddagen. De vrouwen die ik ontmoet lijken bang dat ik hun orde kom verstoren.” Volgens relatietherapeut Wim Slabbinck is zo’n bridgemiddag snel geschrapt, eens de verliefdheid het overneemt. Hij geeft tips voor singles op de datingmarkt. “Hou je niet in.”
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm