Annelies Vanhove / Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Annelies Vanhove / Getty Images

De vriendin van Stijn (43) verliet hem voor een andere vrouw: “Ik stel alles in vraag nu ik weet dat ze lesbisch is”, Wim Slabbinck geeft raad

Na een relatie van meer dan twintig jaar en twee kinderen zag Stijn (43) zijn vriendin Amy (41) thuis vertrekken. Amy werd verliefd op een collega: een vrouw. “Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte, toen ze zei dat ze lesbisch is.” Twee jaar later is Stijn nog altijd niet over de breuk heen. “Ligt het aan mij? Hoe pik ik de draad opnieuw op? En wat deed ík zo fout, in onze relatie, waardoor Amy is veranderd?” Zoals elke week geeft relatietherapeut Wim Slabbinck raad.  “Vrouwen beschikken gemiddeld over een grotere erotische elasticiteit dan mannen.”

 1. Astrid en Bram Coppens, trotse ouders van Billie-Ray, ontwerpen samen kinderkleding: “We willen Billie-Ray genderneutraal kleden”
  PREMIUM

  Astrid en Bram Coppens, trotse ouders van Bil­lie-Ray, ontwerpen samen kinderkle­ding: “We willen Bil­lie-Ray genderneu­traal kleden”

  Liefde is … samen een collectie kinderkleding ontwerpen. Astrid (38) en Bram (41) Coppens, die Amerika ruilden voor Knokke, gooiden hun creatieve breinen samen en gingen in zee met het Belgische merk Woody. Inspiratie vonden het model en de regisseur bij hun eigen dochter Billie-Ray, die in juni 2019 al hun liefde bezegelde. “Ik ben echt een hele fiere mama”, zegt Astrid. “Dat had ik nooit verwacht.”
 2. De beste films en series met een LGBTQ+-verhaal volgens regisseur Charlie Dewulf: “Ze werken als een handleiding”

  De beste films en series met een LG­BTQ+-ver­haal volgens regisseur Charlie Dewulf: “Ze werken als een handlei­ding”

  Harry Styles (27) kruipt voor ‘My Policeman’ in de huid van de gay politieagent Tom Burgess. Spraakmakend? Nee, maar dat hij uit de kleren gaat voor de seksscènes en niets aan de verbeelding zou overlaten, maakt het nu al een van de meest besproken films van 2021. Al is het lang niet de enige prent met een gay storyline die stof doet opwaaien. We spraken met Charlie Dewulf (26), ‘Brak’-regisseur en non-binair, over diens favoriete LGBTQ+-films en -series.
 1. Vrijgezel Ivan (65) vindt al jaren geen nieuwe partner. Relatietherapeut Wim Slabbinck: “Stel je niet op als grijze muis, dat spreekt niemand aan”
  PREMIUM

  Vrijgezel Ivan (65) vindt al jaren geen nieuwe partner. Relatiethe­ra­peut Wim Slabbinck: “Stel je niet op als grijze muis, dat spreekt niemand aan”

  Ivan is 65 en zoekt al drie jaar een nieuwe partner. Maar na zoveel mislukte dates, zakt de moed hem in de schoenen. “Vrouwen van boven de vijftig zijn op zoek naar een man. Maar hun levens zitten barstensvol andere zaken: kleinkinderen, een hond, danslessen, bridgemiddagen. De vrouwen die ik ontmoet lijken bang dat ik hun orde kom verstoren.” Volgens relatietherapeut Wim Slabbinck is zo’n bridgemiddag snel geschrapt, eens de verliefdheid het overneemt. Hij geeft tips voor singles op de datingmarkt. “Hou je niet in.”
 2. Silvia vreest Floris te verliezen aan zijn collega: “Fysiek gaat hij niet vreemd, maar emotioneel wel.” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies
  PREMIUM

  Silvia vreest Floris te verliezen aan zijn collega: “Fysiek gaat hij niet vreemd, maar emotioneel wel.” Relatiethe­ra­peut Wim Slabbinck geeft advies

  Silvia (27) en Floris (28) zijn getrouwd in goede en kwade tijden. Een overlijden in de familie, een dochtertje met zware gezondheidsproblemen: ze slaan er zich samen door. Tot Floris het iets té goed kan vinden met een vrouwelijke collega. “Hij heeft gevoelens voor haar”, zucht Silvia. “Hoe moet het nu verder met ons huwelijk?”
 1. Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis

  Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis

 2. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje