Annelies Vanhove / Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Annelies Vanhove / Pexels

De man van Sofie (35) voelt zich verstikt en wil meer vrijheid. Relatietherapeut Wim Slabbinck: “Dit hoeft niet negatief te eindigen”

Het kon niet rap genoeg gaan in het begin: trouwen, huisje bouwen en drie kinderen om van te houden. Maar vijftien jaar later staat het huwelijk van Sofie (35) en Dennis (36) plots op de helling. “Dennis heeft het telkens over ‘vrij zijn’. Maar als ik dan vraag wat hij juist wil, kan hij daar geen antwoord op geven. Hij voelt zich verstikt", vertelt Sofie ons. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies. “Mannen kunnen een verstikkend gevoel krijgen als ze regelmatig emotioneel geladen gesprekken moeten voeren.”

 1. Onze redactrice is weer single en test de datingapp Bumble. “Zijn foto’s liegen er niet om: ook in het echt ziet hij er zeer goed uit”
  PREMIUM
  1

  Onze redactrice is weer single en test de datingapp Bumble. “Zijn foto’s liegen er niet om: ook in het echt ziet hij er zeer goed uit”

  “Plots ben ik weer single, en dat tijdens de grootste sociale crisis die we ooit gekend hebben.” Dus begeeft onze redactrice Grâce (23) zich, net als massaal veel andere singles, richting datingapps. Vijf datingapps. In deze tweede aflevering van digidate test ze het vrouwvriendelijke Bumble en zijn betalende variant Bumble Boost. Ze ontdekt er dat mannen niet rond de pot draaien en daten in tijden van corona gênant kan zijn. “Sinds dat ene bericht heb ik niets meer van Peter uit Gent gehoord.”
 2. Minne (34) voelt zich te veel voor haar vriend: “Hij zegt dat zijn werk en kinderen met zijn ex al voldoende energie vragen”, relatietherapeut Wim Slabbinck weet raad
  PREMIUM

  Minne (34) voelt zich te veel voor haar vriend: “Hij zegt dat zijn werk en kinderen met zijn ex al voldoende energie vragen”, relatiethe­ra­peut Wim Slabbinck weet raad

  Vijf jaar geleden vonden ze elkaar op Tinder: hij een gescheiden man met kinderen, zij een single vrouw met een kinderwens. Vandaag staan Minne (35) en Tom (37) nog altijd geen stap verder. “De ene dag wil hij ‘er helemaal voor gaan’ maar bij de minste ruzie geeft hij er de brui aan en ligt alles zogezegd aan mij. Ik moet minder praten, ik moet de dingen loslaten en ‘ik mag al gelukkig zijn met zijn twee kinderen’.”
 1. Bea (52) en Paul (54) herbeleven huwelijkscrisis: “Mijn affaire van járen geleden staat opnieuw tussen ons in.” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies
  PREMIUM

  Bea (52) en Paul (54) herbeleven huwelijks­cri­sis: “Mijn affaire van járen geleden staat opnieuw tussen ons in.” Relatiethe­ra­peut Wim Slabbinck geeft advies

  Tien jaar geleden had Bea een buitenechtelijke affaire die twee jaar duurde. Toen haar man Paul het ontdekte, zakte de grond onder zijn voeten weg. “Het was moeilijk, maar we kozen uiteindelijk opnieuw voor elkaar.” Vergeven lukte hem, maar vergeten niet. “Sinds kort staat de affaire terug tussen ons in. Hoe laten we dit ooit voorgoed achter ons?”, vraagt Bea zich af. Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck geeft het koppel advies. “Overspel ontdekken is helaas vaak een traumatische ervaring.”
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den