Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Betekent ontrouw automatisch het einde van je relatie? Relatietherapeut: “Stel een liefdescontract op”

“Met overspel zijn vaak heftige gevoelens gemoeid, het is een aangrijpend en pijnlijk gebeuren. Een crisis die naar de afgrond kan leiden, maar ook naar groei.” In onze nieuwe reeks getuigen lezers over liefde na overspel, iets waar psychiater, relatietherapeut en seksuoloog Maarten Ghysels in zijn praktijk veel koppels op ziet vastlopen. In MijnGids geeft hij advies.

 1. Ex-partners Eric (57) en Patricia (53) gingen elk hun eigen weg maar blijven hecht: “Samen met onze nieuwe partners en kinderen zijn we een grote familie”
  PREMIUM

  Ex-part­ners Eric (57) en Patricia (53) gingen elk hun eigen weg maar blijven hecht: “Samen met onze nieuwe partners en kinderen zijn we een grote familie”

  In hun jeugdjaren werden Eric (57) en Patricia (53) een onafscheidelijk duo. Na hun huwelijk en de komst van de tweeling gingen hun wegen uit elkaar, maar oude liefde roest niet. Ze zijn nog goed bevriend, maar zijn blij met de scheiding. “Ik zou niet meer met Patricia kunnen samenleven, want ze kan vrij druk en ongeduldig zijn.” Hieronder lees je wat ze nog over elkaar te zeggen hebben. Alle andere artikels uit het dossier ‘Ex-files’ lees je hier.
 2. "'Hij is een gigolo, hij is bij je voor het geld, voor de verblijfsvergunning’,... alles heb ik gehoord”: het liefdesverhaal van Helen en Sergun
  PREMIUM

  "'Hij is een gigolo, hij is bij je voor het geld, voor de verblijfs­ver­gun­ning’,... alles heb ik gehoord”: het liefdesver­haal van Helen en Sergun

  Redacteur Lene Kemps gaat deze zomer op zoek naar vakantieliefdes die bleven duren. Zo ontmoetten Helen en Sergun elkaar 18 jaar geleden in zijn beachbar in Turkije. Het was geen wederzijdse liefde op het eerste gezicht, maar er was toch een grote aantrekkingskracht en ondertussen is er een sterk huwelijk. “Eerst dacht ik: hoe achterlijk ben ik om terug naar Turkije te gaan voor een man. Eerst viel hij wat uit de lucht: ‘Sorry, I have things to do here’. Waarop ik de telefoon neergooide met een ‘You have things to do here too!’. De volgende avond lag ik mezelf wat te beklagen toen iemand plots ‘hallo’ zei. Het was Sergun.”