Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Betekent ontrouw automatisch het einde van je relatie? Relatietherapeut: “Stel een liefdescontract op”

“Met overspel zijn vaak heftige gevoelens gemoeid, het is een aangrijpend en pijnlijk gebeuren. Een crisis die naar de afgrond kan leiden, maar ook naar groei.” In onze nieuwe reeks getuigen lezers over liefde na overspel, iets waar psychiater, relatietherapeut en seksuoloog Maarten Ghysels in zijn praktijk veel koppels op ziet vastlopen. In MijnGids geeft hij advies.

 1. "'Hij is een gigolo, hij is bij je voor het geld, voor de verblijfsvergunning’,... alles heb ik gehoord”: het liefdesverhaal van Helen en Sergun
  PREMIUM

  "'Hij is een gigolo, hij is bij je voor het geld, voor de verblijfs­ver­gun­ning’,... alles heb ik gehoord”: het liefdesver­haal van Helen en Sergun

  Redacteur Lene Kemps gaat deze zomer op zoek naar vakantieliefdes die bleven duren. Zo ontmoetten Helen en Sergun elkaar 18 jaar geleden in zijn beachbar in Turkije. Het was geen wederzijdse liefde op het eerste gezicht, maar er was toch een grote aantrekkingskracht en ondertussen is er een sterk huwelijk. “Eerst dacht ik: hoe achterlijk ben ik om terug naar Turkije te gaan voor een man. Eerst viel hij wat uit de lucht: ‘Sorry, I have things to do here’. Waarop ik de telefoon neergooide met een ‘You have things to do here too!’. De volgende avond lag ik mezelf wat te beklagen toen iemand plots ‘hallo’ zei. Het was Sergun.”
 2. "We zien vooral single mannen en vrouwen, vaak 60-plussers, ten prooi vallen aan vriendschapsfraude": hoe wapen je jezelf?

  "We zien vooral single mannen en vrouwen, vaak 60-plus­sers, ten prooi vallen aan vriend­schaps­frau­de": hoe wapen je jezelf?

  Kan je het via internet of sociale media goed vinden met een persoon die je nog nooit eerder in je leven tegenkwam? Let dan goed op: het aantal slachtoffers van vriendschapsfraude gaat in stijgende lijn. Mary Ann Borgers van Neniu vzw, een vrijwilligersorganisatie die slachtoffers van cybercriminaliteit steunt, wijst in MijnGids op de grote financiële én emotionele impact en vertelt wat je kan doen als je toch ook zelf in de val trapt. “Want deze criminelen pakken je op een slecht moment, wanneer eenzaamheid je overvalt.”
 1. Ex-partners Peter (56) en Catherine (52) kunnen na hun breuk nog door dezelfde deur: “Als ik een probleem heb, dan kan ik Peter bellen. Andersom ook.”
  PREMIUM

  Ex-part­ners Peter (56) en Catherine (52) kunnen na hun breuk nog door dezelfde deur: “Als ik een probleem heb, dan kan ik Peter bellen. Andersom ook.”

  Voor Peter (56) en Catherine (52) kreeg een gedeeld verleden in Saoedi-Arabië een mooi, amoureus vervolg in Vlaanderen. Het werd helaas geen sprookje van 1.001 nacht, want hun huwelijk liep stuk op manke communicatie, uitgedoofde passie en uiteenlopende interesses. Hieronder lees je wat ze nog over elkaar te zeggen hebben. Alle andere artikels uit het dossier ‘Ex-files’ lees je hier.