Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Bestaat dé succesformule voor een goede relatie? “Een paar factoren keren altijd terug”

En ze leefden nog lang en gelukkig. Sprookjesfiguren kost het amper moeite, in het echte leven weten we dat een goede relatie soms heel wat werk en inzet vraagt. Hoe die aanpak er precies uitziet? Het is ook een vraag die Vlaams psychologe Laura Sels bezighoudt. Aan de Universiteit Gent doet ze als postdoctoraal onderzoeker onderzoek naar die succesformule. “Het is raar dat wij op school wel leren over wiskunde en fysica, maar niet over menselijke relaties.” 

 1. Nieuwe reclame levert positieve reacties op: “Voor het eerst zien we een vrouw die opgelucht is na een negatieve zwangerschapstest”

  Nieuwe reclame levert positieve reacties op: “Voor het eerst zien we een vrouw die opgelucht is na een negatieve zwanger­schaps­test”

  Een gat in de lucht springen bij een positieve zwangerschapstest is het stereotiepe beeld dat nog altijd leeft in onze maatschappij. Al zijn er ook heel wat andere situaties die de nodige aandacht verdienen. Fabrikant Clearblue gaf hierin het voorbeeld en draaide de rollen om met een advertentie waarin een jonge vrouw net heel blij is met een negatieve test. “Een doorbraak”, klinkt het op sociale media.
 2. Scheiden zonder strijden: 2 experts over hoe je een huwelijk gezond beëindigt. “Zorg dat het zakelijke geregeld is voor je de kinderen inlicht”
  PREMIUM

  Scheiden zonder strijden: 2 experts over hoe je een huwelijk gezond beëindigt. “Zorg dat het zakelijke geregeld is voor je de kinderen inlicht”

  “We laten elkaar los, maar de liefde tussen ons blijft bestaan.” Met die woorden maken acteurs Lisa Bonet (54) en Jason Momoa (42) bekend dat ze uit elkaar gaan. Ze zijn niet alleen. Een huwelijk dat vandaag gesloten wordt, heeft tegen 2050 één kans op de twee om te stranden. En ja, dat gebeurt steeds vaker rustig en amicaal. Relatietherapeut Wim Slabbinck en echtscheidingsadvocate Claudia Van de Velde leggen uit hoe je van je scheiding een ‘happy end’ maakt, ook als er kinderen betrokken zijn. “Hoe sneller je de praktische regelingen met je ex rond krijgt, hoe beter.”