Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Belgen ontdekten het naturisme tijdens de lockdowns. Inge (49): “Als je naakt bent, heb je diepgaandere gesprekken”

Steeds meer Belgen ontdekten de wereld in hun blootje tijdens de lockdowns. Dat bevestigt ook naturistenvereniging Athena. Sinds de pandemie merken ze een sterke toename van het aantal bezoekers in hun parken. Hoe komt dat? “Het houdt veel meer in dan gewoon naakt zijn”, klinkt het. En wat vinden de kersverse beoefenaars van naturisme er zo fijn aan? Inge Roelandt (49) heeft de smaak sinds vorig jaar alvast te pakken. “Je geeft jezelf letterlijk én figuurlijk bloot. Dat is het helende aspect van naturisme.”

 1. Bij dit bedrijf mag je dertig minuten per dag masturberen tijdens de werkuren

  Bij dit bedrijf mag je dertig minuten per dag masturbe­ren tijdens de werkuren

  Wat zou jij doen als je een mail krijgt van je baas die je aanmoedigt om voortaan elke dag 30 minuten te masturberen tijdens je uren? Voor de werknemers van de Zweedse Erika Lust, regisseuse van vrouwvriendelijke pornofilms, is het de realiteit. Lust gelooft heilig in de voordelen van zelfbevrediging en wil met haar stunt het stigma errond verbreken. Ook wil ze andere bedrijven aanmoedigen om hun werknemers zo'n masturbatiemomentje te gunnen.
 2. 1 op de 10 vrouwen worstelt met anorgasmie. Ook Chelsy (26) kwam nog nooit klaar: “zelfs met de Satisfyer Pro lukt het niet”
  PREMIUM

  1 op de 10 vrouwen worstelt met anorgasmie. Ook Chelsy (26) kwam nog nooit klaar: “zelfs met de Satisfyer Pro lukt het niet”

  “Vriendinnen kwamen instant klaar met de Satisfyer Pro. Maar bij mij: niks. Toen begon ik me zorgen te maken.” Chelsy Vanlerberghe (26) heeft nog nooit een orgasme gehad. Ja, ze heeft seks en ze geniet er ook van. Maar toch lukt het haar al jaren niet om klaar te komen. Het beestje heeft een naam: ‘anorgasmie’. Een op de tien Vlaamse vrouwen heeft er weleens last van. Met haar podcast ‘Klaar om te komen’ verbreekt Chelsy het taboe en zoekt ze naar antwoorden. “Waarom vinden we die paar seconden op het einde van seks belangrijker dan al het plezier vooraf?”