Annelies Vanhove / Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Annelies Vanhove / Getty Images

Bea (52) en Paul (54) herbeleven huwelijkscrisis: “Mijn affaire van járen geleden staat opnieuw tussen ons in.” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies

Tien jaar geleden had Bea een buitenechtelijke affaire die twee jaar duurde. Toen haar man Paul het ontdekte, zakte de grond onder zijn voeten weg. “Het was moeilijk, maar we kozen uiteindelijk opnieuw voor elkaar.” Vergeven lukte hem, maar vergeten niet. “Sinds kort staat de affaire terug tussen ons in. Hoe laten we dit ooit voorgoed achter ons?”, vraagt Bea zich af. Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck geeft het koppel advies. “Overspel ontdekken is helaas vaak een traumatische ervaring.”

 1. Ook Kim Kardashian en Kanye West overleven de ‘seven year itch’ niet. Tips van 2 therapeuten om jouw lange relatie wél te redden: “Twijfels zijn normaal”
  PREMIUM

  Ook Kim Kardashian en Kanye West overleven de ‘seven year itch’ niet. Tips van 2 therapeu­ten om jouw lange relatie wél te redden: “Twijfels zijn normaal”

  Kimye is niet meer. Het veelbesproken koppel gaat na zeven jaar uit elkaar. Zijn ze slachtoffer van de beruchte ‘seven year itch’? Volgens die theorie dooft de passie in een relatie na zeven jaar helemaal uit. Relatietherapeuten Sarah Hertens en Wim Slabbinck vertellen hoe je die sleur kunt overleven. “Als je in de liefde investeert, zal het ook op seksueel gebied vaak weer beter gaan.”
 2. Minne (34) voelt zich te veel voor haar vriend: “Hij zegt dat zijn werk en kinderen met zijn ex al voldoende energie vragen”, relatietherapeut Wim Slabbinck weet raad
  PREMIUM

  Minne (34) voelt zich te veel voor haar vriend: “Hij zegt dat zijn werk en kinderen met zijn ex al voldoende energie vragen”, relatiethe­ra­peut Wim Slabbinck weet raad

  Vijf jaar geleden vonden ze elkaar op Tinder: hij een gescheiden man met kinderen, zij een single vrouw met een kinderwens. Vandaag staan Minne (35) en Tom (37) nog altijd geen stap verder. “De ene dag wil hij ‘er helemaal voor gaan’ maar bij de minste ruzie geeft hij er de brui aan en ligt alles zogezegd aan mij. Ik moet minder praten, ik moet de dingen loslaten en ‘ik mag al gelukkig zijn met zijn twee kinderen’.”
 3. NINA vraagt het aan ... dankzij deze 36 wetenschappelijke vragen ben je straks weer stapelverliefd op je partner
  4

  NINA vraagt het aan ... dankzij deze 36 wetenschap­pe­lij­ke vragen ben je straks weer stapelver­liefd op je partner

  Voor onze wekelijkse interviews in NINA baseren we ons op een gerenommeerde studie van hoogleraar psychologie Arthur Aron. Hij onderzocht of de intimiteit tussen twee vreemden kan versneld worden door hen een specifieke reeks van 36 vragen voor te schotelen. Nu is het aan jou. Ga aan de slag en vul de vragenlijst in met je partner. Kom zo te weten hoe goed jullie op elkaar afgestemd zijn en laat de vonk (weer) overslaan.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den