Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

3 mensen met een psychische stoornis getuigen over hun liefdesleven: “Hij had meteen z’n vooroordelen klaar en dumpte me”

Manoeuvreren in de moderne datingwereld is niet makkelijk. Zeker niet als je kampt met een psychische stoornis. Wanneer vertel je aan je vlam dat je paniekaanvallen, borderline of autisme hebt? Op de eerste date? Of helemaal niet? Maar al te vaak wordt er gekozen voor optie 2, uit schrik voor de reactie van het potentiële lief. Hoog tijd om het taboe te doorbreken: 3 lezers getuigen. 

6 reacties

 • Natascha VERCAUTEREN

  1 jaar geleden
  Wat een meningen hieronder.Blijkbaar niet veel ervaring mee.Met iemand met Borderline valt best te leven mits goede begeleiding en aanpassen van beide kanten.Zoals in elke relatie.Volgend jullie hebben zulke mensen dus geen recht op een relatie of het geluk er van te kennen???o ja,ik heb de ergste vorm van Borderline trouwens.4 kids groot gebracht en relatie van 7 jaar.
 • Thibault Derese

  1 jaar geleden
  Het stoort me dus erg, heel erg dat Autisme hier tussen staat.
 • monique hermans

  1 jaar geleden
  Ik woon samen met iemand die zwaar depressief is, gewoon geen leven. Zal zeer slecht eindigen.
 • MYRTHE PASS

  1 jaar geleden
  Even een verduidelijking: Autisme hoort niet bij de psychische stoornissen, maar is een ontwikkelingsstoornis (een handicap). De andere stoornissen, die hier opgesomd werden zoals paniekaanvallen en bordeline zijn stoornissen binnen de geestelijke gezondheidszorg (psychiatrische stoornissen).
 • Francinne Declerque

  1 jaar geleden
  En terecht dumpen, niet alleen dat, voor dat het serieus wordt kijk of er in de familie geen geestesziekten voorkomen. Je kan niet samenleven met iemand die serieuze psychische ziektes heeft.
 1. Onze redactrice is weer single en test de datingapp Bumble. “Zijn foto’s liegen er niet om: ook in het echt ziet hij er zeer goed uit”
  PREMIUM
  1

  Onze redactrice is weer single en test de datingapp Bumble. “Zijn foto’s liegen er niet om: ook in het echt ziet hij er zeer goed uit”

  “Plots ben ik weer single, en dat tijdens de grootste sociale crisis die we ooit gekend hebben.” Dus begeeft onze redactrice Grâce (23) zich, net als massaal veel andere singles, richting datingapps. Vijf datingapps. In deze tweede aflevering van digidate test ze het vrouwvriendelijke Bumble en zijn betalende variant Bumble Boost. Ze ontdekt er dat mannen niet rond de pot draaien en daten in tijden van corona gênant kan zijn. “Sinds dat ene bericht heb ik niets meer van Peter uit Gent gehoord.”
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen