Vorig jaar beklom een naakte man het standbeeld van prins George in Londen. De kans is groot dat het hier een agalmatofiel betrof.
Volledig scherm
Vorig jaar beklom een naakte man het standbeeld van prins George in Londen. De kans is groot dat het hier een agalmatofiel betrof. © REUTERS

17 seksfetisjen die je wellicht nog niet kende

Op de film 'Fifty Shades of Grey' is het nog bijna twee jaar wachten en het boek zit naar verluidt al vol vettigheid. Letterlijk en figuurlijk. Christian Grey en zijn gewillige leerlinge Anastacia leerden ons al een en ander over seksueel afwijkend gedrag, maar ken jij de betekenis van deze fetisjen al? Aan het eind van de lijst zal je besluiten dat werkelijk alles tot seksuele opwinding kan leiden. Doe er je profijt bij en imponeer je vrienden en vriendinnen met je kennis van de seksuele aardigheidjes die doorgaans - gelukkig - achter gesloten deuren worden beleefd. Tenslotte menen seksuologen dat er in elk van ons een hang naar seksueel afwijkend gedrag sluimert.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Kan je als vrienden uit elkaar gaan? Relatietherapeut licht toe hoe je dat doet slagen in 5 stappen: “Het is zoeken naar het juiste evenwicht”
  PREMIUM

  Kan je als vrienden uit elkaar gaan? Relatiethe­ra­peut licht toe hoe je dat doet slagen in 5 stappen: “Het is zoeken naar het juiste evenwicht”

  Kris Wauters en Eva-Jane Smeenk. Eva Mouton en haar vriend. Siska Schoeters en Thomas De Soete. Camilla Cabella en Shawn Mendez. Het zijn vier koppels die onlangs na een lange relatie uit elkaar gingen, maar nog als vrienden door het leven willen gaan. Een mooie ambitie, die niet altijd simpel is. De relatie loslaten, een nieuwe manier van communiceren vinden of een nieuwe liefde: het zijn factoren die vrienden blijven met je ex een uitdaging kunnen maken. Relatietherapeute Sarah Van Pelt licht toe hoe je in 5 stappen van verliefd naar bevriend gaat.