Getty Images/PhotoAlto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/PhotoAlto

1 op de 10 vrouwen worstelt met anorgasmie. Ook Chelsy (26) kwam nog nooit klaar: “zelfs met de Satisfyer Pro lukt het niet”

“Vriendinnen kwamen instant klaar met de Satisfyer Pro. Maar bij mij: niks. Toen begon ik me zorgen te maken.” Chelsy Vanlerberghe (26) heeft nog nooit een orgasme gehad. Ja, ze heeft seks en ze geniet er ook van. Maar toch lukt het haar al jaren niet om klaar te komen. Het beestje heeft een naam: ‘anorgasmie’. Een op de tien Vlaamse vrouwen heeft er weleens last van. Met haar podcast ‘Klaar om te komen’ verbreekt Chelsy het taboe en zoekt ze naar antwoorden. “Waarom vinden we die paar seconden op het einde van seks belangrijker dan al het plezier vooraf?”

 1. Gestresseerde vagina? Dat kan je pijnlijke seks, vaginale droogte en andere kwaaltjes bezorgen. 2 gynaecologen geven tips
  PREMIUM

  Gestres­seer­de vagina? Dat kan je pijnlijke seks, vaginale droogte en andere kwaaltjes bezorgen. 2 gynaecolo­gen geven tips

  Bij stress krijgt ook onze vagina het zwaar te verduren. Met onaangename kwaaltjes als vaginale droogte, pijn bij seks of ongewone afscheiding als gevolg. Best ongemakkelijk. Twee gynaecologen leggen uit hoe je de symptomen van een gestresseerde vagina herkent en wat de oplossingen zijn. “Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn veel vrouwen gestopt met menstrueren. Dat noemde men ‘schrecken amenorree’ en werd veroorzaakt door hevige stress en hoge cortisolwaarden.”
 2. Lizzy had last van vaginale droogte en urineverlies: “Dankzij het 'orgasme-shot' kan ik sneller klaarkomen”
  PREMIUM

  Lizzy had last van vaginale droogte en urinever­lies: “Dankzij het 'orgasme-shot' kan ik sneller klaarkomen”

  “Door mijn menopauze kreeg ik vaginale droogte. En seks was een verplicht nummertje: het deed zo veel pijn dat ik het liever wou mijden. Tot ik het O-shot probeerde.” Lizzy (52) liet haar eigen bloed injecteren in haar meest intieme delen en merkte hoe haar seksleven weer opflakkerde. Twee gynaecologen leggen uit hoe de behandeling precies werkt en of het écht de heilige graal is voor een spetterend orgasme.