RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Wie krijgt Fifi? Ex-koppels kiezen vaker voor co-ouderschap over hun huisdieren. “Wij wilden onze twee honden niet uit elkaar halen”

In het Verenigd Koninkrijk en Amerika zijn pet-nups in opmars: afspraken over huisdieren worden steeds vaker opgenomen in het huwelijkscontract. In ons land is dat moeilijker, maar ook hier zijn huisdieren een belangrijk discussiepunt bij relatiebreuken. De Vlaamse schlagerzanger Christoff en zijn ex Ritchie kozen onlangs voor co-ouderschap over hun geliefde viervoeters. En ze zijn niet alleen: ook Chris en Sonja troffen die regeling voor hun Tibetaanse terriërs Imchi en Yuna. Een echtscheidingsadvocate en hondenpsycholoog nemen de trend onder de loep. 

 1. “Waarom val ik altijd op hezelfde sterrenbeeld?” Astrologe geeft relatieadvies aan Amandine en Noa

  “Waarom val ik altijd op hezelfde sterren­beeld?” Astrologe geeft relatiead­vies aan Amandine en Noa

  Ram Amandine* (31) en Vissen Noa* (28) zien patronen in hun partners en de mensen waarmee ze daten. Zonder dat ze daar bewust rekening mee houden, vallen ze voortdurend op hetzelfde sterrenbeeld. Astrologe Cato Vermeulen legt uit hoe dat komt en geeft gericht datingadvies waar mensen met andere tekens ook iets aan hebben. “Met drie planeten in Vissen heb je heel veel waterenergie, en ga je jezelf dus ook sneller aangetrokken voelen tot andere watertekens.”
 2. Karen (34) kan zich veel minder permitteren sinds haar scheiding: “Gelukkig heb ik amper op mijn loon moeten inleveren tijdens de lockdown”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Karen (34) kan zich veel minder permitte­ren sinds haar scheiding: “Gelukkig heb ik amper op mijn loon moeten inleveren tijdens de lockdown”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Ze houdt van shoppen én van haar twee katten, en daar geeft Karen (34) dan ook het grootste deel van haar inkomen aan uit. “Vorig jaar hebben Thor en Lilly mij om en bij de 1.400 euro gekost, alleen al aan de dierenarts”, zegt ze. En dat terwijl ze het door haar scheiding met een pak minder moet stellen. “Grote uitgaven doe ik alleen als ik een bonus of mijn dertiende maand heb gekregen.”
 1. Wat te doen na een break-up? Relatie-expert geeft tips om af te kicken van je ex en aan je zelfvertrouwen te werken
  PREMIUM

  Wat te doen na een break-up? Relatie-ex­pert geeft tips om af te kicken van je ex en aan je zelfver­trou­wen te werken

  De symptomen: een relatie die is afgelopen en een hart aan diggelen. De diagnose: liefdesverdriet. Een simpel medicijn bestaat er jammer genoeg niet. Maar volgens relatie-expert Amy Chan kan je een gebroken hart wél gebruiken om de betere versie van jezelf te worden. Ze startte een poepchique retraite en werkt samen met een team van ‘heart hackers’ om vrouwen daarbij te helpen. Wij fileren kort en bondig haar techniek en haar beste trucs.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.