ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Waarom millennials weinig seks hebben

Je bent jong en je wilt niet. Of toch niet meer vaak. Twintigers en dertigers geven schoorvoetend toe dat hun seksdrive significant afneemt wanneer ze in een lange relatie zitten. “Om de zoveel weken denk ik: allee, het is nog eens tijd zeker?”

13 reacties

 • Catherine Mistiaen

  3 jaar geleden
  "Zodra ik me veilig voel, verdwijnt de zin seks." Als je geen zin hebt in seks, mag je eigenlijk blij zijn. Kalmte, rust en tijd om na te denken. De nieuwe twintigers hebben alweer een oude wijsheid herontdekt: het celibaat. Wat altijd slechts voor monniken en priesters was, zou voor iedereen wel eens zalig kunnen zijn.
 • Joan Lute

  3 jaar geleden
  Naarmate het ouder worden ervaar ik dat de seksuele beleving tussen partners stelselmatig afneemt en plaats maakt voor knuffelen en liefkozen. Tevens zijn ook factoren zoals problemen met prostaat plus meer uitgesproken vermoeidheid door het ouder worden waarbij recuperatie van het lichaam langer duurt mee verantwoordelijk. Seksuele activiteit is op zich geen barometer voor de liefde tussen elkaar en het lijkt me natuurlijk wanneer op latere leeftijd andere belevingen voorkeur genieten.
 • Jeroen Carrein

  3 jaar geleden
  In mijn praktijk zie ik hoofdzakelijk vrouwen en het is ongelooflijk om horen hoeveel mannen er zijn die geen zin meer hebben in seks... problematisch. Dus is zeker niet een ‘vrouwending’
 • Tina Colpaert

  3 jaar geleden
  Als ze bij mij op hun gsm beginnen spelen stel ik mij recht en ben weg dat ze dan sex hebben met 1 van hun zo gezegde fbook vrienden!
 • maurice snelders

  3 jaar geleden
  Mogen we nog een beetje privacy aub of moet nu echt alles aan de grote klok hangen.