Foto door Julia Haupt via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Julia Haupt via Unsplash

Waarom het niet erg is om je hele leven single te blijven

Vrijgezellen worden al jaren neergezet als mislukkingen. Zeker wie op latere leeftijd (nog) geen partner heeft, wordt door de maatschappij bestempeld als gefaald en zielig. De vergelijking met Bridget Jones is nooit veraf. En dat terwijl het aantal singles overal ter wereld blijft toenemen. Tegen 2060 wordt zelfs verwacht dat de helft van alle Belgische huishoudens uit één persoon bestaan. Aan Vice legt Dr. Bella Depaulo, psycholoog en auteur van het boek Singled Out, uit waarom het zelfs beter is om de rest van je leven alleen te blijven.

28 reacties

 • Jocelyne Gielen

  4 jaar geleden
  Na een mislukte relatie en bijgevolg 'gedwongen' single te zijn komt men vaak terecht in een eigen comfort zone die men niet meer wil opgeven. Waarom nog eens het risico nemen om bedrogen te worden en van de ene dag op de andere aan de deur gezet te worden? Eigenlijk wel jammer ...
 • Vincent Jonge

  5 jaar geleden
  Ik ben al heel lang singel. Het komt niet bij mij op om een partner te zoeken eigenlijk. Als ik terug kijk op mijn leven met relaties, dan is het vooral het idee dat je daar gelukkig van wordt, wat mij daar toe aanzette. Er waren echt hele fijne dingen bij maar in het geheel was ik ongelukkig.
 • DOMINIQUE Verbuyst

  5 jaar geleden
  Single zijn is superleuk! Gene stress! Zalig!
 • Tammy Ava

  5 jaar geleden
  Hmm ja eerlijk mis ik mijn single leven soms toch wel vooral de rust en een hoop minder zorgen
 • Peter Dendievel

  5 jaar geleden
  Niks mis met single zijn, ieder zijn keuze! Op 29 mijn soulmate tegengekomen, getrouwd, al erg veel avonturen beleefd op vele gebieden, ik zou haar niet willen missen, onze kinderen ook niet. Ik mag trouwens kopen wat ik wil, en zij staat voor alles open. Wat wil je nog meer? Single zijn zou ik als saai ervaren.
 1. Klaag wél over die rondslingerende sokken: zo maak je als koppel gezond ruzie. Expert: “Please niet te veel”
  PREMIUM

  Klaag wél over die rondslinge­ren­de sokken: zo maak je als koppel gezond ruzie. Expert: “Please niet te veel”

  Beeld zonder klank of een heftige scheldpartij: fraai ziet ruziemaken er nooit uit. En toch is een stevige discussie op tijd en stond nodig voor een koppel, zegt relatietherapeute Sarah Hertens. “Maar je moet het goed doen.” Ga wél in discussie over wie de vuilniszakken buitenzet en begraaf de strijdbijl níét eens de gemoederen bedaard zijn: zo maak je gezond ruzie in vier lessen.
 2. Naomi (29) is nu liever voor haar ‘love body’. “Ik was altijd jaloers op vrouwen met zo’n mooi ‘gleufje’ in hun decolleté”
  PREMIUM

  Naomi (29) is nu liever voor haar ‘love body’. “Ik was altijd jaloers op vrouwen met zo’n mooi ‘gleufje’ in hun decolleté”

  “Vroeger droeg ik push-upbeha’s met veel vulling. Die zullen wel voor meisjes als ik bedoeld zijn, dacht ik.” Vlaamse vrouwen vallen massaal voor boudoirfotografie. Met de sexy foto’s vieren ze in deze reeks hun lijf en hun vrouwelijkheid. Naomi (29) voelt zich een pak vrijer als vrouw sinds ze burlesque danst. Ze móést er met een zachte blik naar zichzelf leren kijken. “Dat ik de pil nu niet meer neem, helpt ook.”
 1. Louise werd bewust lesbisch, na lange relatie met een man: “Ik heb moeten leren hoe je vrouwen bevredigt”
  PREMIUM

  Louise werd bewust lesbisch, na lange relatie met een man: “Ik heb moeten leren hoe je vrouwen bevredigt”

  Je seksuele geaardheid is een keuze, stelt Louise Morel in haar boek ‘Lesbienne worden in 10 stappen’. “Iedereen die dat wil, kan lesbisch worden.” Sterker nog: Louise raadt het aan, na een leven als hetero. Zelfs al is het even wennen. Zijn vrouwen echt beter af als lesbiennes? We stellen de auteur 11 kritische vragen over haar controversiële standpunt. “De eerste keer seks met een vrouw? Ik was compleet het noorden kwijt.”
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 3. Verliefd, verloofd en vaarwel in 6 maanden: 3 experts over de snelle relatiebreuk van Rik Verheye en Ella Leyers
  PREMIUM

  Verliefd, verloofd en vaarwel in 6 maanden: 3 experts over de snelle relatie­breuk van Rik Verheye en Ella Leyers

  In zes maanden tijd verliefd, verloofd en ... uit elkaar. Dat is de harde realiteit voor Ella Leyers (34) en Rik Verheye (35). Stond hun breuk in de sterren geschreven? Of heeft zo’n snelle relatie toch kans op slagen, als je hem juist aanpakt? ‘Blind Getrouwd’-experten Sarah Hertens en Filip Geelen en klinisch seksuologe Chloé De Bie reageren. “We weten na hoeveel maanden je je partner pas echt leert kennen.”