Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Vrouwen zijn massaal ‘pilmoe’, wat zijn de alternatieven en werken die even goed?

De komst van de anticonceptiepil betekende in de jaren zestig een echte seksuele bevrijding voor vrouwen, maar hun dochters willen er een halve eeuw later net bevrijd van worden. De pil verliest de laatste jaren wereldwijd terrein, en ook in België daalde het gebruik met 8 procent tussen 2004 en 2015. Vrouwen lezen online meer over de risico’s en bijwerkingen en zijn het beu om kunstmatige hormonen te slikken. Maar wat zijn de alternatieven en zijn die wel even betrouwbaar? Wij zochten het uit.

20 reacties

 • Bart Denys

  5 jaar geleden
  Er komt toch een moment dat je als man, wanneer je kinderwens is vervuld, kunt stoppen. Bij mij was dat recent. Ik heb zonder twijfel een vasectomie laten doen. Zeer weinig last gehad en nu een bevrijding. Iedere man zou dat moeten laten doen. Het houdt wel de vieze ziektes niet tegen, hé.
 • Sofie De Smedt

  5 jaar geleden
  Of de mannen kunnen ook een condoom om doen he, het helpt niet alleen tegen zwangerschap, dit moet toch ook tegen soa's he, als een man moeilijk doet om een condoom om te doen, dan gaat het feest niet door, dus ik zou zeggen hoepel op zoek maar verder he, bij losse flirts condoom altijd belangrijk
 • annick van merhaegen

  5 jaar geleden
  tof dat hier zoveel mannelijke ervaringsdeskundigen reageren. Veel mannen willen zich niet laten steriliseren omdat ze dit een aantasting vinden van hun mannelijkheid. @jef Joossens - je bent een man naar mijn hart. Het enige voordeel aan de pil is effectief dat het zwangerschap voor komt, de nevenwerkingen zijn andere koek.
 • Jan hagel

  5 jaar geleden
  me too, het is altijd wel iets
 • Marcel Vanalderweireldt

  5 jaar geleden
  Alternatief: afschaffen van kindergeld en gezinnen met meer dan 2 kinderen zwaar belasten! Kinderen zijn een luxe op deze overbevolkte wereld dus Luxetaks op heffen !!!