Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
© Getty Images/EyeEm

Productief ruzie maken met je lief? Dat kan slechts op één manier

Ruzie maken met je partner doe je natuurlijk liever niet. Maar soms gebeurt het en kan het net heel erg opluchten. Het is dan ook een onvermijdelijk en menselijk onderdeel van ons (liefdes-)leven. Maar de manier waarop we discussiëren en je daar bewust van zijn, kan wel een drastische impact hebben op je relatie. In totaal zijn er zo’n vier argumentatiestijlen die je kan toepassen in een discussie, maar slechts één daarvan is productief. 

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Mathias Vergels en Lynn Van den Broeck, verliefd op en naast de ‘Thuis’-set: “Mathias was gehuwd, dus ik remde alles af”
  PREMIUM

  Mathias Vergels en Lynn Van den Broeck, verliefd op en naast de ‘Thuis’-set: “Mathias was gehuwd, dus ik remde alles af”

  In de Eén-soap ‘Thuis’ spelen ze Viv en Lowie, een jong en verliefd koppel. Ook in het echte leven zijn acteurs Mathias Vergels (29) en Lynn Van den Broeck (28) danig verslingerd aan elkaar. Sinds kort runnen ze samen zelfs een bed and breakfast. Nergens beter dus dan bij hen thuis. Al kende hun relatie allesbehalve een evidente start. “Door de mediastorm rond Mathias’ echtscheiding voelde het alsof ik iets fouts had gedaan door verliefd te zijn op hem.”