Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Open relatie, polyamoreus of swinger? Deze prof schat dat 130.000 Vlamingen alternatieve relatie heeft en wil weten hoe monogaam u nog bent

En u, hoe monogaam bent u? Met die prikkelende vraag trekken studenten seksuologie van de UGent Vlaanderen in. Polyamoureus? Swinger? Of in een open relatie? “Naar schatting 130.000 Vlamingen heeft zo’n alternatieve relatie, het is tijd om dat uit de taboesfeer te halen.”

 1. 1 op de 4 koppels maakt ruzie over geld: “Maar vaak gaat het eigenlijk over iets anders”
  PREMIUM

  1 op de 4 koppels maakt ruzie over geld: “Maar vaak gaat het eigenlijk over iets anders”

  Zet de thermostaat een graadje lager, let op promoties in de supermarkt, hang je was op in plaats van het in de droogkast te steken... Sinds het leven een pak duurder is geworden, krijgen we de besparingstips quasi door onze strot geduwd. Maar wat als je partner daar helemaal geen oren naar heeft? Of er net veel fanatieker in opgaat dan jij, waardoor er spanningen ontstaan? EFT-relatietherapeute Annick De Smet licht toe waarom koppels zo vaak ruzie maken over geld, en hoe je de situatie ontmijnt. “Graaf wat dieper en tracht te ontdekken waarom je écht boos bent.”
 1. Dany vraagt zijn vriendin Catherine ten huwelijk met bijzondere flessenpost: "Een ring had hij niet"

  Dany vraagt zijn vriendin Catherine ten huwelijk met bijzondere flessen­post: "Een ring had hij niet"

  La Bamba, oftewel de kusjesdans, zorgt ervoor dat de vonk in de jaren tachtig overspringt tussen Catherine en Dany. De twee zijn meant to be, en dat beseft ook Dany al snel. Op een schaarse verlofdag reist het koppel voor een dagtrip naar Parijs. Daar vraagt Dany zijn vriendin ten huwelijk op een idyllische plek in de stad der liefde. “Ze stond echt perplex. Ze was zelfs sprakeloos, en dat is Catherine nooit.”