Thaïs Vanderheyden
Volledig scherm
PREMIUM
© Thaïs Vanderheyden

Microcheating is het nieuwe vreemdgaan, waarschuwt relatietherapeut Chloé De Bie. “Overspel gebeurt omdat we te weinig aan onszelf denken”

Nu we zo goed als altijd met onze partner thuiszitten, zou je denken dat ontrouw haast onmogelijk is. Helaas is het tegengestelde waar: het is nog nooit zo makkelijk en aantrekkelijk geweest. Met dank aan de toegenomen digitalisering, zegt relatietherapeut Chloé De Bie. “Door de komst van internet en social media zijn de grenzen van overspel vervaagd. Er zijn meer mogelijkheden, het gevaar is groter.” Ze legt uit waarom mensen überhaupt een scheve schaats rijden én hoe je als koppel kunt omgaan met de digitale verleidingen. 

 1. Zin in seks wordt bepaald door je dirty mind. “Je brein is je belangrijkste seksorgaan”, zeggen deze 2 onderzoekers
  PREMIUM

  Zin in seks wordt bepaald door je dirty mind. “Je brein is je belangrijk­ste seksorgaan”, zeggen deze 2 onderzoe­kers

  Waarom is de kans dat mannen klaarkomen tijdens seks veel groter dan bij vrouwen? Waarom wordt de ene opgewonden van een pak slaag op de billen en heeft de andere een voetenfetisj? Seksuoloog Marieke Dewitte en neurowetenschapper Janniko Georgiadis bestudeerden hoe mensen zin krijgen in seks en geven antwoord op een aantal belangrijke vragen. “Een bevredigende ervaring is erg belonend voor je brein en smaakt naar meer. Maar seks kan je evengoed afleren.”
 2. Een open relatie, zoals Will Smith? 6 gouden tips van relatietherapeut Chloé De Bie om dat (misschien) te doen lukken
  PREMIUM

  Een open relatie, zoals Will Smith? 6 gouden tips van relatiethe­ra­peut Chloé De Bie om dat (misschien) te doen lukken

  Acteur Will Smith en zijn vrouw Jada hebben een open relatie. En dat heeft hun huwelijk gered, gelooft het koppel. “Ons huwelijk is geen gevangenis meer. We geven elkaar vertrouwen en vrijheid.” Nochtans is zo'n open relatie vaak een mijnenveld, zegt relatietherapeute Chloé De Bie. Ze geeft tips om zo’n relatie te doen slagen, zet de voordelen en valkuilen ervan op een rij en vertelt welke andere soorten non-monogame relaties er nog zijn. Vrije liefde zoals die van de Smiths kán volgens haar, maar: “je hebt er een stevige basis, afspraken en respect voor nodig.”