Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Meer dan helft van jongvolwassenen in relatie heeft een back-uplief

Leg jij soms contact met een potentiële lover terwijl je eigenlijk al in een relatie zit? Je bent niet alleen. Volgens onderzoek van het Amerikaanse Hope College houdt 72% van de jongvolwassen een 'back-uplief' achter de hand voor het geval dat hun huidige relatie op de klippen loopt. 

7 reacties

 • Paul Verloon

  5 jaar geleden
  Mensen zijn van origine uit dan ook geen wezens die maar 1 partner hebben. Het is onnatuurlijk (en een van de dwaze dingen die religies in het leven hebben geroepen) om maar van 1 iemand te houden. Zo zitten primaten-hersenen niet in elkaar. Het ergst van al is dat degenen die dit niet kunnen omdat ze normaal zijn geprogrammeerd verkeerd worden bekeken. Religies hebben de mensheid om zeep gebracht en dit is zo een van die regels die onnatuurlijk zijn voor primaten.
 • Geert Talloen

  5 jaar geleden
  Ik ben al 35 jaar met dezelfde vrouw getrouwd. Geen back-up lief nodig (gehad). Wederzijds vertrouwen en mekaar door dik en dun steunern
 • Bernd Vaes

  5 jaar geleden
  Weeral een vrij zinloze uitvinding: back-up-lief. Waarom geen reset-lief? Of een reformat-lief?
 • Glenn Verbeeck

  5 jaar geleden
  Ja ok daar is niks mis mee toch? Gewoon een mogelijke vervanger hebben indien de relatie waar ze nu inzitten zou stoppen. Dus aan het blonde meisje dat vorige week een vraag kreeg waar ze nogal van verschoot... ge ziet dat het misschien nog niet zo stom was he:-)
 • Timmie Smet

  5 jaar geleden
  Nou, ik heb dat probleem niet: ik ben 31 jaar en al 12 jaar single.