Beeld ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie © Getty Images

Maaike houdt van BDSM: “Etentje met vrienden, denkt de babysit. Maar ik neem mijn tepelklemmen mee”

Geheimen. Iedereen heeft er één. Diep weggestoken, nooit verteld, altijd verborgen gehouden. Desnoods nemen we het onze doodskist mee in. Redactrice Sabine Vermeiren luisterde naar Vlamingen die wél praten. Over iets dat al jaren borrelt in hun binnenste en hen elke dag bezig houdt. Eén keer vertellen. En dan nooit meer. Vandaag: Maaike houdt van BDSM. “Als dit uitkomt, ben ik alles kwijt.” 

13 reacties

 • Carolus Vif

  2 jaar geleden
  betina verschil is dat het tegen je wil was , in BDSM gebeurt alles met onderlinge toestemming en wat meer is de onderdanige is eigenlijk de baas want hij of zij bepaalt tot hoever de dominant mag gaan
 • Ludwig VdB

  2 jaar geleden
  Ik vind het prachtig dat deze mensen hun eigenheid beleven zonder er anderen mee lastig te vallen of te willen overtuigen dat dit als de nieuwe normaal moet beschouwd worden. Zij gaat met haar persoonlijkheid en haar 'zijn' om zoals het hoort en laat anderen gerust.
 • raymond van der craen

  3 jaar geleden
  BDSM is niet mekaar aan flarden slaan. Het gevoel van totale machteloosheid, angst en spanning behoort ook tot de SM. Je zal maar eens vastgeketend zijn met een meesteres met een zweep in haar hand voor je. Je zou voor minder beven enkel en alleen al als ze je er mee plaagt en dreigt.
 • Andy Verachtert

  3 jaar geleden
  Ongeveer 10% van de volwassenen hebben al ervaring met (lichte) BDSM.
 • André Van Laethem

  3 jaar geleden
  Bettina. Waarom ben je er zo lang bijgebleven ? Steek je hoofd omhoog, als je het slachtoffer was moet je met je hoofd omhoog iedereen bekijken.