Rechts: Lizzy.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: Lizzy. © Pexels / rv

Lizzy had last van vaginale droogte en urineverlies: “Dankzij het 'orgasme-shot' kan ik sneller klaarkomen”

“Door mijn menopauze kreeg ik vaginale droogte. En seks was een verplicht nummertje: het deed zo veel pijn dat ik het liever wou mijden. Tot ik het O-shot probeerde.” Lizzy (52) liet haar eigen bloed injecteren in haar meest intieme delen en merkte hoe haar seksleven weer opflakkerde. Twee gynaecologen leggen uit hoe de behandeling precies werkt en of het écht de heilige graal is voor een spetterend orgasme.

2 reacties

 • Yvonne Scevenels

  1 jaar geleden
  Nog veel genot als ge al 'Laar komt van hardlopen, dat is er toch wat over
 • L D

  1 jaar geleden
  Goed voor haar. Ben content dat we het nu allemaal weten.
 1. Hyaluronzuur helpt vrouwen die last hebben van vaginale droogte: “Mijn eerste patiënt bedankte me met doos chocolaatjes”, zegt gynaecologe
  PREMIUM

  Hyaluron­zuur helpt vrouwen die last hebben van vaginale droogte: “Mijn eerste patiënt bedankte me met doos choco­laatjes”, zegt gynaecolo­ge

  Last van vaginale droogte of ongemakken? Je bent láng niet de enige. Gynaecoloog Sofie Pelckmans van het gynaecologisch centrum in Mechelen is een van de eerste artsen in ons land waarbij je langs kan gaan voor een hyaluronzuurinjectie, een simpele ingreep die slechts vijf à tien minuten in beslag neemt. “Mijn eerste patiënt gaf me een doos chocolaatjes om me te bedanken. Niet alleen haar seksueel contact, maar ook haar dagelijks leven was door de ingreep een stuk aangenamer geworden”, aldus dr. Pelckmans.
 2. Een uitstrijkje maken kan binnenkort thuis. “Als je weet waar je vagina is, kan je niet missen”
  PREMIUM

  Een uitstrijk­je maken kan binnenkort thuis. “Als je weet waar je vagina is, kan je niet missen”

  Vier op de tien vrouwen laten geen uitstrijkje maken. Omdat ze niet durven of omdat ze er gewoon niet mee bezig zijn. Nochtans is het nodig om baarmoederhalskanker op tijd op te sporen. Daarom start het Verenigd Koninkrijk een giga-studie met een zelftest. Ook bij ons is er al onderzoek uitgevoerd naar zo’n doe-het-zelf-uitstrijkje. Een utopie of toekomstmuziek? En hoe makkelijk is het in gebruik? Een prof en ervaringsdeskundige leggen uit.
 3. Waarom willen jonge mannen oudere vrouwen daten? Relatietherapeut: “Op seksueel vlak vaak zijn ze vaak ongeremder”
  PREMIUM

  Waarom willen jonge mannen oudere vrouwen daten? Relatiethe­ra­peut: “Op seksueel vlak vaak zijn ze vaak ongeremder”

  Opvallende trend in datingland: er zijn steeds meer koppels waarbij de man jonger is dan de vrouw. Kijk naar Britney Spears (40) die recent Sam Asghari (28) huwde, of Olivia Wilde en Harry Styles die tien jaar verschillen. Zulke duo's worstelen niet zelden met nog meer vooroordelen dan wanneer de man ouder is. Hoe komt dat, en heeft zo’n relatie toch slaagkans? Een relatietherapeute licht toe. “Mannen zoeken vooral naar een partner die gelijkwaardig is.”
 4. Kan een relatie werken als je hetzelfde sterrenbeeld hebt als je partner? Astrologe Cato geeft advies

  Kan een relatie werken als je hetzelfde sterren­beeld hebt als je partner? Astrologe Cato geeft advies

  Geliefden Anne-Charlotte en Harry hebben hetzelfde sterrenbeeld, Vissen, en het had een kwartier gescheeld of ze hadden ook dezelfde verjaardag. “Toen we elkaar leerden kennen leek dat een teken dat we voor elkaar gemaakt zijn.” Door hun gelijkenissen is hun relatie sterk, al zijn er ook enkele uitdagingen. Astrologe Cato geeft gericht relatieadvies aan hen én andere koppels met hetzelfde sterrenbeeld. “Harry wacht liever af met grote beslissingen, dus hij kan mij afremmen in mijn impulsiviteit.”