Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © RV

‘Klitvriendelijke’ soloseks, gedeeld plezier of speeltjes voor mannen? 3 experts maken je wegwijs in seksspeeltjes

“Er is al enkele jaren een tweede seksuele revolutie aan de gang. Dit keer met de juiste hoofdrolspeler: het vrouwelijk genot.” Slimme seksspeeltjes hebben er hun missie van gemaakt om de orgasmekloof tussen man en vrouw te overbruggen. Erotisch counselor Ann Cuyvers en seksuologe Kaat Bollen brengen de do’s-and-don’ts bij speelgoed voor volwassenen in kaart én lijsten de spannendste speeltjes op. Seksuoloog Wim Slabbinck legt uit waarom mannen geen seksspeeltjes (lijken) te kopen. “Nochtans hebben alle mannen een ‘p-spot’.” 

  1. De clitoris krijgt vanaf september meer aandacht op school. Seksuoloog Wim Slabbinck: “Geeft meisjes macht over hun lichaam”

    De clitoris krijgt vanaf september meer aandacht op school. Seksuoloog Wim Slabbinck: “Geeft meisjes macht over hun lichaam”

    Leerlingen in het secundair onderwijs krijgen vanaf volgend schooljaar meer les over de clitoris. Twee uitgeverijen van biologiehandboeken voegen meer afbeeldingen en uitgebreidere info over het vrouwelijke geslachtsorgaan. Seksuoloog Wim Slabbinck licht toe waarom dat een belangrijke verbetering is. “De clitoris is een voorwaarde voor seksueel genot bij de vrouw.”
  2. Wat als het sterrenbeeld van jou en je partner botst? “Aarde- en luchttekens zijn geen goede match op liefdesvlak”

    Wat als het sterren­beeld van jou en je partner botst? “Aarde- en luchtte­kens zijn geen goede match op liefdes­vlak”

    Tom (26) en Olivia (25) vormen een koppel, en zeggen op veel vlakken te matchen. Maar hij is Stier en zij Tweelingen, en van die sterrenbeelden wordt gezegd dat ze op romantisch vlak juist niet goed samen passen. Astrologe Cato Vermeulen legt uit wat hun tekens typeert en hoe dat komt. “Tweelingen zijn heel flexibel en passen zich ook wel gemakkelijk aan. Dat hebben Stieren minder in zich.”