thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

"Jij begrijpt me gewoon niet": mannen en vrouwen begrijpen elkaar slechts 20% van de tijd, volgens Gentse studie

'Mijn vrouw/man begrijpt me niet,' klinkt het cliché, dat volgens een doctoraatsstudie van de universiteit Gent ook echt blijkt te kloppen. Slechts in 20% van de gevallen kunnen we juist inschatten wat onze partner denkt of voelt, zo concludeert de studie van de Gentse universiteit. "Dat vrouwen mannen beter zouden begrijpen dan omgekeerd, blijkt ook niet waar te zijn," legt onderzoekster Céline Hinnekens uit op Radio 1. 

14 reacties

 • Nico Herbots

  5 jaar geleden
  echt luisteren kunnen weinig mensen. Vrouwen verliezen zichzelf te snel in emoties en veronderstellingen, mannen denken vaak dat ze boven al die emo staan en benaderen de discussie vanuit een superioriteitsgevoel. We zitten anders in mekaar en in een goeie relatie ben je dan complementair. Ben je niet in staat om naar jezelf te kijken, dan blijf je inderdaad beter single.
 • Patrick Verhoeven

  5 jaar geleden
  Blijf of wordt Single....als man weet je niet wat je plots overkomt....heerlijk gewoon.
 • Marc Verschaeren

  5 jaar geleden
  Lijkt me fel overdreven , 0% komt dichter bij de waarheid .
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  al de problemen starten als er geen geld genoeg in de kas komt ,van wie de kas is laat ik wijselijk in het midden
 • marc werbrouck

  5 jaar geleden
  Vrouwen zijn gek op zwijgende mannen. Ze denken dat die luisteren. Vrouwen zijn er om lief te hebben en niet om begrepen te worden, Iedere man heeft twee vrouwen lief: de ene is de schepping van zijn verbeelding, de andere is nog niet geboren. Ik zou niet graag willen beweren dat vrouwen geen karakter hebben; integendeel: ze hebben bijna iedere dag een ander.
 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.