Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/Maskot

Je leeftijd beïnvloedt wat je aantrekkelijk vindt. Gedragsbioloog en seksuologe: “Het heeft te maken met het feit dat vrouwen in de menopauze komen”

“Voortplanting is na je vijftigste minder belangrijk, gezelschap en hulp krijgen prioriteit. En dan is de kans op succes groter wanneer je kijkt naar het innerlijk.” Australische onderzoekers brachten in kaart wat mannen en vrouwen aantrekkelijk vinden en ontdekten dat onze voorkeuren grondig veranderen naarmate we ouder worden. Gedragsbioloog Mark Nelissen en klinisch seksuologe en relatietherapeute Chloé De Bie leggen uit hoe onze leeftijd bepaalt wat we aantrekkelijk vinden. “Een man laat zich instinctief leiden door ‘het voortplantingssucces’.” 

 1. Bestaat de Ware Liefde? 3 deskundigen discussiëren: “Je tweelingziel is iemand waarvan je niet verwacht had dat het de ware zou zijn”
  PREMIUM

  Bestaat de Ware Liefde? 3 deskundi­gen discussië­ren: “Je tweeling­ziel is iemand waarvan je niet verwacht had dat het de ware zou zijn”

  De Britse prins Philip is overleden. Het Verenigd Koninkrijk moet dus afscheid nemen van een van hun meest charmante royals, en de Queen van haar Grote Liefde. Meer dan 70 jaar geleden beleefden de twee een verboden romance, maar the heart wants what the heart wants: ze bleven knokken en stapten uiteindelijk dolverliefd in het huwelijksbootje. Het doet een mens in ieder geval dromen over sprookjes die écht uitkomen en de Ware Liefde. Maar bestaat die wel? Drie experts lichten toe: “Onze tweelingziel is voor eeuwig”.
 2. Jens voelt zich niet aangetrokken tot zijn nieuwe vriend Frederik: “En daardoor heb ik geen zin in seks.” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies
  PREMIUM
  NINA

  Jens voelt zich niet aangetrok­ken tot zijn nieuwe vriend Frederik: “En daardoor heb ik geen zin in seks.” Relatiethe­ra­peut Wim Slabbinck geeft advies

  Jens (27) is al enige tijd aan het daten met Frederik (26). De twee mannen kunnen uitstekend praten en lachen met elkaar. Maar voor Jens ontbreekt een cruciaal ingrediënt: de fysieke aantrekking. “Mijn eerste kus met Frederik was een afknapper. Ik zit, denk ik, met een ideaalbeeld van ‘de perfecte vriend’, die niet enkel boeiend maar ook heel lekker is. Zijn er trucjes om iemand fysiek aantrekkelijker te vinden?” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad. “Leg porno aan de kant en visualiseer eens seks met Frederik.”