Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“In een relatie wordt 1 op de 4 verliefd op iemand anders.” Seksuoloog beant­woordt 17 lezersvra­gen over ontrouw

“Ook mensen die gelukkig zijn in een relatie kunnen een slippertje begaan.” Of jullie nog maar net samen waren, of al jarenlang leef en lied deelden: ontrouw doet altijd pijn. Vaak leidt het tot vragen, die je uit schaamte niet durft te stellen. Hoe kan ik bedrog bewijzen, mag ik in de smartphone van mijn partner neuzen? Hoe lang duurt het om het te verwerken? Biecht ik het overspel van een vriend op tegen zijn vrouw? Relatietherapeut en klinisch seksuoloog Wim Slabbinck beantwoordt 17 vragen van lezers. 

  1. Microcheating is het nieuwe vreemdgaan, waarschuwt relatietherapeut Chloé De Bie. “Overspel gebeurt omdat we te weinig aan onszelf denken”
    PREMIUM

    Microchea­ting is het nieuwe vreemdgaan, waarschuwt relatiethe­ra­peut Chloé De Bie. “Overspel gebeurt omdat we te weinig aan onszelf denken”

    Nu we zo goed als altijd met onze partner thuiszitten, zou je denken dat ontrouw haast onmogelijk is. Helaas is het tegengestelde waar: het is nog nooit zo makkelijk en aantrekkelijk geweest. Met dank aan de toegenomen digitalisering, zegt relatietherapeut Chloé De Bie. “Door de komst van internet en social media zijn de grenzen van overspel vervaagd. Er zijn meer mogelijkheden, het gevaar is groter.” Ze legt uit waarom mensen überhaupt een scheve schaats rijden én hoe je als koppel kunt omgaan met de digitale verleidingen.