Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“In een relatie wordt 1 op de 4 verliefd op een ander.” Seksuoloog beant­woordt 17 lezersvra­gen over overspel

Uit een rondvraag bij 37.400 Vlamingen blijkt dat opmerkelijk veel partners vreemdgaan. En toch blijft het een gigantisch taboe. Relatietherapeut Wim Slabbinck beantwoordt 17 vragen van onze lezers die ze aan niemand durven te stellen. Wat als je verliefd wordt op een ander? Hoe handel je best als je bedrog vermoedt? En moet je een scheve schaats altijd opbiechten? “Er bestaat ook zoiets als ‘microcheating’.”

 1. Seksuoloog Chloé De Bie ontwikkelt stappenplan om je relatie te verbeteren in 28 dagen. "Ga vreemd met je partner”
  PREMIUM

  Seksuoloog Chloé De Bie ontwikkelt stappen­plan om je relatie te verbeteren in 28 dagen. "Ga vreemd met je partner”

  Op vlak van intimiteit komen veel koppels niet verder dan een zoen bij thuiskomst. “Niet verbazend dat zo de vonken er in bed niet afspringen”, zegt klinisch seksuoloog Chloé De Bie. Ze bedacht daarom 28 speelse uitdagingen: elke dag van liefdesmaand februari voltooi je er eentje voor meer verbinding in je relatie. Dit zijn de 28 uitdagingen. “Datgene wat expliciet verboden is, wordt des te aantrekkelijker.”
 2. Verliefd, verloofd en vaarwel in 6 maanden: 3 experts over de snelle relatiebreuk van Rik Verheye en Ella Leyers
  PREMIUM

  Verliefd, verloofd en vaarwel in 6 maanden: 3 experts over de snelle relatie­breuk van Rik Verheye en Ella Leyers

  In zes maanden tijd verliefd, verloofd en ... uit elkaar. Dat is de harde realiteit voor Ella Leyers (34) en Rik Verheye (35). Stond hun breuk in de sterren geschreven? Of heeft zo’n snelle relatie toch kans op slagen, als je hem juist aanpakt? ‘Blind Getrouwd’-experten Sarah Hertens en Filip Geelen en klinisch seksuologe Chloé De Bie reageren. “We weten na hoeveel maanden je je partner pas echt leert kennen.”