Donald en Melania Trump.
Volledig scherm
PREMIUM
Donald en Melania Trump. © AFP

Hoe gevaarlijk zijn twee narcisten die een koppel vormen? “Het zal hen worst wezen als hun kinderen eronder lijden”

In haar nieuwe roman ‘Een hele lieve fuck you’ schrijft Sylvia Van Driessche over #MeToo in België en over vrouwen die ten prooi vallen aan een geliefde mediamaker. De man is een narcist, gelooft het hoofdpersonage, en zijn vrouw, die hem blijft steunen, wellicht ook. Twee narcisten samen, dat heet een ‘narcistische collusie’. “Denk maar aan Melania en Donald Trump”, zegt narcismecoach Nelly De Keye. Hoe functioneert zo’n koppel en kan het gevaarlijk zijn voor hun omgeving? “Hun kinderen voelen zich niet zelden emotioneel mishandeld.”

 1. Deze 25 BV’s doen de strafste uitspraken over de liefde. “Graag zien? Daar hoort seks bij”

  Deze 25 BV’s doen de strafste uitspraken over de liefde. “Graag zien? Daar hoort seks bij”

  Wat is het geheim van een lange relatie? Hoe moet het verder na een breuk? En wat als je geliefde voor altijd wegvalt? Ook Bekend Vlaanderen trekt lessen uit de liefde — en verpakt die in straffe quotes. Van “het einde van een relatie is niet het einde van het leven” tot “als het thuis wat minder gaat, is het verleidelijk om voor een ander paadje te kiezen”. Onder meer Sabine Hagedoren, Josje Huisman, Angèle, Max Colombie, Ellemieke Vermolen, Jean-Marie Pfaff, Niels Albert en Goedele Liekens hebben wijze woorden voor ons in peto. Wij geven het verhaal achter hun uitspraken.
 2. “Waarom val ik altijd op hezelfde sterrenbeeld?” Astrologe geeft relatieadvies aan Amandine en Noa

  “Waarom val ik altijd op hezelfde sterren­beeld?” Astrologe geeft relatiead­vies aan Amandine en Noa

  Ram Amandine* (31) en Vissen Noa* (28) zien patronen in hun partners en de mensen waarmee ze daten. Zonder dat ze daar bewust rekening mee houden, vallen ze voortdurend op hetzelfde sterrenbeeld. Astrologe Cato Vermeulen legt uit hoe dat komt en geeft gericht datingadvies waar mensen met andere tekens ook iets aan hebben. “Met drie planeten in Vissen heb je heel veel waterenergie, en ga je jezelf dus ook sneller aangetrokken voelen tot andere watertekens.”
 1. Is een rebound altijd gedoemd om te mislukken en hoe herken je hem? Relatietherapeut: “Je ziet het totale plaatje niet”

  Is een rebound altijd gedoemd om te mislukken en hoe herken je hem? Relatiethe­ra­peut: “Je ziet het totale plaatje niet”

  Realityster Kim Kardashian is weer single: na negen maanden blijkt haar nieuwe liefde Pete Davidson dan toch geen waardige opvolger voor Kanye West. De comedian was haar ‘rebound’, volgens velen: een welbekende term voor de toekomstloze vlam waar je je na een relatiebreuk op stort. Hoe herken je zo'n ‘rebound’ en is zo’n romance altijd gedoemd? Een relatietherapeute licht toe.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 3. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.