Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels

Het is vandaag internationale kusdag: “De perfecte zoen is een combinatie van geur, aanraking, opwinding en verbondenheid”

Van een adembenemende tongzoen met je lief tot de natte smakkerd van een tante: de kus kent vele vormen. Wat doet die met je? En kussen dieren ook? Ter ere van de internationale kusdag zetten wij alles wat je wilt weten over deze uiting van liefde nog eens voor je op een rijtje. “De eerste zoen is het moment van de waarheid en kan heel goed de laatste zijn.”

  1. Op eerste grote reis met je (corona)lief: experte licht toe hoe je die relatietest overleeft. “Spaar je irritaties niet op voor thuis”
    PREMIUM

    Op eerste grote reis met je (corona)lief: experte licht toe hoe je die relatie­test overleeft. “Spaar je irritaties niet op voor thuis”

    Deze zomer mag het eindelijk weer: reizen. Spannend, vooral als je het voor het eerst met je grote (nieuwe) liefde doet. Noem het gerust een pittige relatietest. “Op zo’n eerste lange vakantie samen ontdek je heel snel of jullie wel echt compatibel zijn”, zegt relatietherapeute Chloé De Bie. Ze formuleert antwoorden op de grootste ‘wat als’-vragen. Wat als jullie andere dingen willen? Wat als er op reis irritaties zijn? Wat als jullie tijdens al dat samenzijn niks te zeggen hebben tegen elkaar? “Samen reizen kan rode vlaggen blootleggen die thuis ook belangrijk zullen zijn.”