rawpixel.com / unsplash
Volledig scherm
© rawpixel.com / unsplash

"Het eerste jaar van het huwelijk is het moeilijkste", maar klopt dat wel?

Het huwelijksbuffet werd door alle gasten in de hemel geprezen, de dj draaide de beste plaatjes en de foto's van het feest zijn prachtig. Maar dan begint pas de échte uitdaging: het huwelijk zelf. 'Het eerste jaar is het moeilijkste,' klinkt de volkswijsheid. Women's Health vroeg na bij relatie-experten of dat wel klopt. 

4 reacties

 • Jean van Ravestyn

  5 jaar geleden
  het moeilijkste was na 20 jaar huwelijk, alles werd gewoon en om dat te compenseren deden we teveel voor elkaar dat we elkaar onbewust schuldgevoelens gaven. Gelukkig heb ik na lang zoeken op internet een versiercurcus (betalend) gevonden, sindsdien ( al 10 jaar) is het huwelijk nog nooit zo boeiend geweest.
 • Griet Cardon

  5 jaar geleden
  Eerste jaar gestrouwd, de mooiste.
 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  De vrijbuiters hebben hier geen problemen mee omdat ze aan 'samen-wonen' doen vooraleer te trouwen. Pilarenbijtende ouders claimen dat samen-wonen voor het huwelijk een zonde is.
 • Annick Vandenbrande

  5 jaar geleden
  Praten, communiceren, praten en nog eens praten. Als het van één kant moet komen is het mis.
 1. INTERVIEW. Astrid Coppens openhartig over haar parcours. “Mijn miskramen hebben me een slag gegeven”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Astrid Coppens openhartig over haar parcours. “Mijn miskramen hebben me een slag gegeven”

  Het moederschap is voor Astrid Coppens (40), net mama van tweede dochter Joey-Lee, een vervulde droom. Haar kledingcollectie shooten in Marrakech ook. Wij reizen mee, en onder de Marrokaanse zon vertelt Astrid ons over haar leven dat op zijn plek viel sinds ze Bram kent. En over haar verdriet op weg naar hun gezinsgeluk. “Ik zei Bram: ‘Schat, je mag een andere vrouw kiezen die wél een papa van jou kan maken.’”
 2. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.