"Bij slechts een kleine minderheid van de vrouwen gaat er ineens een lampje in hun hoofd aan dat zegt ‘ping, ik heb zin in seks!’. Dat spontane verlangen is iets dat vooral mannen ervaren: zo’n 75 procent om precies te zijn, tegenover slechts 15 procent van de vrouwen."
Volledig scherm
PREMIUM
"Bij slechts een kleine minderheid van de vrouwen gaat er ineens een lampje in hun hoofd aan dat zegt ‘ping, ik heb zin in seks!’. Dat spontane verlangen is iets dat vooral mannen ervaren: zo’n 75 procent om precies te zijn, tegenover slechts 15 procent van de vrouwen." © Getty Images/iStockphoto

Help, ik heb geen goesting! Seksuoloog Chloé De Bie legt uit waarom dat niet zo erg is

Een van de grootste misvattingen over seks? Dat je altijd spontaan zin moet hebben voor je vrijt. Onzin, zegt Chloé De Bie, klinisch seksuoloog, relatietherapeut en schrijfster van het nieuwe boek ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’. Tegelijk geeft ze enkele praktische tips om de passie in de slaapkamer aan te wakkeren. “Laat elke kus minstens zes seconden duren en kies er eens bewust voor om een bepaalde periode geen seks te hebben.”

3 reacties

 • john Roderigas

  2 jaar geleden
  Wat als de goesting er ook na maanden niet is? Hoe leg je dat uit , geen probleem gewoon elders de goesting zoeken, want dat doen ze wel.
 • Dick De Zeure

  2 jaar geleden
  "Liefde is hard werken", vandaar dat ik al geruime tijd single ben, ik ben op pensioen en heb absoluut geen zin meer in hard werken.
 • Marc Spandel

  2 jaar geleden
  Hóe een mens leeft, is voor elk mens een eigen beslissing. Als ik wil, dan kan ik op iedereen zijn/haar manier van leven wel commentaar geven hoor. Probleem is dat er zovéél studiekeuzes zijn uitgevonden dat de afgestudeerden van alles moeten uitvinden om hun diploma te kunnen omzetten in aandacht en centjes. Virologen, seksuologen, epidemiologen, en andere - ologen.