Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Helft van de Vlaamse singles vindt flirten moeilijker geworden: “De spelregels zijn niet veranderd. We denken er alleen meer over na”

Flirten anno 2022? Verdomd lastig, vindt meer dan de helft van de Vlaamse singles. Dat blijkt uit de grote seksenquête van Goed Gevoel en Nina. Iemand juist aanvoelen vanachter een schermpje? Niet simpel. En zomaar een arm om de schouder, is dat in tijden van de MeToo-beweging nog wel oké? “Er wordt snel getoeterd dat niets nog mag, maar eigenlijk is het net goed dat we nu nadenken over ons geflirt”, zegt seksuoloog Wim Slabbinck.

31 reacties

 • Kenny Lambert

  5 maanden geleden
  @sara Een man zal het geflirt van een vrouw vlugger aanvaarden. De vrouwen die ik ken zullen niet zo snel het geflirt van een man aanvaarden. Net omdat in de media de man wordt afgeschreven als een monster. Ja er zijn er die geen respect hebben. Maar er zijn er nog meer die dat wel hebben. Feit is ook als je er niet uitziet zoals in de boekjes, maak je al weinig kans. Dat is iets wat jij blijkbaar niet begrijpt.
 • Carl Vermeulen

  5 maanden geleden
  Binnenkort gaat elke man of vrouw die op stap gaat een boekje en pen meenemen om er in te schrijven ik vraag het aan.
 • Catherine Mistiaen

  5 maanden geleden
  Het wordt weer zoals vroeger. Een man met een beroep zal een deftige, verstandige vrouw zoeken om mee te trouwen, en die de moeder wordt van zijn kind(eren). Vrije, onbezorgde en gratis seks, zoals na de flower power, zal er niet meer bij zijn: het zal vanaf nu weer betaald zijn, zoals eeuwen en eeuwen het gebruik was, in het westen. Holebi"s hebben waarschijnlijk geen idee, hoeveel misverstanden er bestaan, tussen M en V.
 • Karel van Velzeke

  5 maanden geleden
  het geeft de vrouwen gewoon nog meer de mogelijkheid hun mannetje zelf te kiezen !
 • Sara de Jong

  5 maanden geleden
  Hahaha aan alle mannen die hier spreken dat alles de schuld is van Metoo, als je niet kan flirten zonder grensoverschrijdend gedrag ben je zelf het probleem hoor. het is blijkbaar nog steeds niet begrepen door velen
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. 35% van de vrouwen geeft haar seksleven een 8 op 10 of meer: de prikkelendste cijfers uit onze seksenquête

  35% van de vrouwen geeft haar seksleven een 8 op 10 of meer: de prikkelend­ste cijfers uit onze seksenquê­te

  Niet de dildo of vibrator, maar wel de blinddoek blijkt het favoriete attribuut van Vlaamse koppels. Vrouwen zijn bovendien meer tevreden over hun seksleven dan mannen, zelfs zónder orgasme. Dat blijkt uit de seksenquête die Goed Gevoel met iVox uitvoerde bij 1.000 Vlamingen. Seksuologen Chloé De Bie en Wim Slabbinck geven toelichting bij de opmerkelijkste bevindingen, de rest van de resultaten lees je vanaf vandaag in het meinummer van Goed Gevoel.
 3. Hun liefde voor motoren brengt Yasha en Angie samen: “Als mijn toekomst niet met haar is, dan met niemand”
  PREMIUM

  Hun liefde voor motoren brengt Yasha en Angie samen: “Als mijn toekomst niet met haar is, dan met niemand”

  Wanneer Angie valt met haar motor, gaat ze om een bus kettingvet waar Yasha werkt. Aantrekking tussen de twee motorliefhebbers is er meteen. “Ik vond Yasha een streling voor het oog, ook al toen ik nog in een relatie zat. Hem terugzien liet me sprakeloos achter, van zijn glimlach kreeg ik het warm.” Tijdens hun eerste date, een wandeling, neemt Yasha allesbehalve gas terug. “Toen hij het woord soulmate liet vallen, benoemde hij het gevoel dat ik maar niet kon beschrijven.