ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Geen porno in het rusthuis? Senioren hebben goesting, maar seks blijft taboe

“Er staat een nieuwe, mondigere generatie ouderen voor de deur van rusthuizen. Zij zullen het niet pikken dat ze niet naar Pornhub kunnen surfen.” Seksueel actieve seniors blijven in het rusthuis op hun honger zitten. Meer zelfs: in woonzorgcentra is seks een gigantisch taboe en worden die noden soms met mensonwaardige praktijken onderdrukt, vertelt expert en hulpverlener Steven De Weirdt. “Geef je aan dat je zin hebt, dan reageert het personeel: ‘Dat zullen we bespreken met je kinderen.’”

 1. Deze Vlamingen zijn lid van de Mile High Club: “Hij boog me over zo’n dranktrolley en nam me doggy style”

  Deze Vlamingen zijn lid van de Mile High Club: “Hij boog me over zo’n dranktrol­ley en nam me doggy style”

  Legendarisch, gegeerd en erg select: hoeveel leden de symbolische Mile High Club precies telt, weet niemand. Maar dat het geen makkie is om op minimum 1,61 kilometer hoogte (= 1 mijl) seks te hebben, spreekt voor zich. Vlamingen Wim (43), Ingrid (56) en ex-stewardess Kinga (57) speelden het klaar om op een vliegtuig van de grond te gaan en vertellen hoe ze dat deden. “Er is maar één standje dat wél werkt in dat erg krappe toiletje.”
 2. Waarom we op zwoele dagen meer vrijen (en hoe je het dan koel houdt): “De zon speelt met je hormonen”, zegt seksuologe
  PREMIUM

  Waarom we op zwoele dagen meer vrijen (en hoe je het dan koel houdt): “De zon speelt met je hormonen”, zegt seksuologe

  Het kwik stijgt deze week, en daarmee ook de temperaturen in de slaapkamer. Het is namelijk een feit dat we in de zomer meer seks hebben. Je hormonen ondervinden invloed van de zon, maar ook andere factoren boosten je goesting – of je nu pro een plakkerige vrijpartij bent of niet. Seksuologe Mieke Mievis legt uit hoe dat werkt en hoe je hete seks toch koel houdt. “IJsblokjes zijn te veel gedoe.”