Rechts: relatietherapeut Wim Slabbinck.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: relatietherapeut Wim Slabbinck. © Getty Images / Nathalie Samain

De vriendin van Johan (28) wil een kind, maar hij absoluut niet. “Dit wordt het einde van onze relatie”

Johan (28) en Sofie (26) zijn een perfecte match. Op één struikelblok na: zij wil absoluut kinderen, hij niet. “Ik zou alles voor haar doen, behalve tegen mijn zin een kind verwekken”, zegt Johan. “Hoe kan ik voorkomen dat dit het einde van onze mooie relatie betekent?” Relatietherapeut Wim Slabbinck legt uit waarom veel koppels twijfelen over hun kinderwens en welke stappen ze kunnen zetten om tot een oplossing te komen.

 1. Kim (30) werd gedumpt, kort na haar echtscheiding. Expert: “Je bent door Dennis geraakt op je zwakste punt”
  PREMIUM

  Kim (30) werd gedumpt, kort na haar echtschei­ding. Expert: “Je bent door Dennis geraakt op je zwakste punt”

  Na twee verliefde maanden kiest de nieuwe vriend van de recent gescheiden Kim (30) opnieuw voor zijn ex. Maar hij blijft Kim wel seksuele berichtjes sturen. “Nu voel ik me zijn minnares”, vertelt ze. “Ik weet dat ik hem moet vragen om uit mijn leven te verdwijnen. Maar ik zie hem te graag.” Hoe kan Kim zichzelf en haar geluk beschermen? En kan je een man nog vertrouwen als je weet dat hij pikante sms’jes naar andere vrouwen stuurt? Seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.