thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

De 'één keer per week'-regel is volgens experts de sleutel tot een goede relatie

Net iemand nieuw leren kennen? Dan is de verleiding groot om elkaar élke dag te willen zien, smoorverliefde tortelduifjes als jullie zijn. Toch tippen relatie-experts om dat enthousiasme in te perken, als je de relatie een kans op slagen wil geven. "Zie elkaar slechts één keer per week in de eerste maand dat jullie elkaar leren kennen," adviseert klinisch psycholoog Seth Meyers.

5 reacties

 • Daisy Beatse

  5 jaar geleden
  Bij mij is het idd verkeerd gelopen ex partner was nie met de zelfde bedoeling, Als resultaat dik gebroken hart en deuk in het vertrouwen .
 • cor vermonden

  5 jaar geleden
  Heb het vier maanden getest maar ben toch maar terug naar drie keer in de week gekeerd.
 • chantal prez

  5 jaar geleden
  Met wat bemoeit men zich toch? Voor de één zal dit veel teveel zijn, voor een ander veel te weinig! Dit ligt aan het koppel zelf.Al diue agendaatjes die moeten ingevuld worden en al die reglementjes die gevolgd moeten worden,je zou er een punthoofd van krijgen en frigide en impotent van worden!
 • PETER VANDAELE

  5 jaar geleden
  Kwaliteit telt.
 • Marc Spandel

  5 jaar geleden
  Als ouderling stel ik de volgende vraag: "Mag het ook iets minder zijn?" :)
 1. Naomi (29) is nu liever voor haar ‘love body’. “Ik was altijd jaloers op vrouwen met zo’n mooi ‘gleufje’ in hun decolleté”
  PREMIUM

  Naomi (29) is nu liever voor haar ‘love body’. “Ik was altijd jaloers op vrouwen met zo’n mooi ‘gleufje’ in hun decolleté”

  “Vroeger droeg ik push-upbeha’s met veel vulling. Die zullen wel voor meisjes als ik bedoeld zijn, dacht ik.” Vlaamse vrouwen vallen massaal voor boudoirfotografie. Met de sexy foto’s vieren ze in deze reeks hun lijf en hun vrouwelijkheid. Naomi (29) voelt zich een pak vrijer als vrouw sinds ze burlesque danst. Ze móést er met een zachte blik naar zichzelf leren kijken. “Dat ik de pil nu niet meer neem, helpt ook.”
 2. Sarah (34) herontdekt haar ‘love body’ na 2 kinderen. “Mijn man vindt mijn billen wél nog altijd de moeite”
  PREMIUM

  Sarah (34) herontdekt haar ‘love body’ na 2 kinderen. “Mijn man vindt mijn billen wél nog altijd de moeite”

  “Ik had niet zien aankomen dat mijn lijf na een tweede zwangerschap zo zou veranderen.” Vlaamse vrouwen vallen massaal voor boudoirfotografie: met de sexy foto’s vieren ze in deze reeks hun lijf en hun vrouwelijkheid. Mama Sarah (34) worstelt met haar nieuwe lichaam. Plus, ze is de vrouw in zichzelf kwijt. Nu doet ze er alles aan om die terug te vinden. “Ik moet er een drempel voor over, maar achteraf voel ik me altijd beter.”
 3. Herkenbaar? Cartooniste maakt hilarische strips over hoe een huwelijk er écht uitziet

  Herkenbaar? Cartoonis­te maakt hilarische strips over hoe een huwelijk er écht uitziet

  Ruzie over de afwas, snurken en andere kleine irritaties: een lange relatie loopt lang niet altijd op rozen, weet ook cartooniste Adrienne Hedger, die 18 jaar getrouwd is en twee kinderen op de wereld heeft gezet. Je kan er je aan ergeren, of je kan er een andere uitlaatklep voor zoeken. Adrienne koos voor het laatste, en tekende in hilarisch herkenbare strips hoe het huwelijksleven er achter gesloten deuren écht uitziet.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Na 20 jaar huwelijk herkent Linda (49) haar man niet meer. “Hij is een sociale drinker, maar kent zijn grenzen niet”
  PREMIUM

  Na 20 jaar huwelijk herkent Linda (49) haar man niet meer. “Hij is een sociale drinker, maar kent zijn grenzen niet”

  Linda (49) zat 20 jaar in een gelukkig huwelijk. Maar haar man lijkt opeens een ander mens. Hij heeft veel stress, sluit Linda buiten, drinkt soms ook een glas te veel en is dan thuis verbaal agressief. “Bij mij breekt er elke keer iets”, vertelt een wanhopige Linda. “Ik herken mijn man niet meer.” Hoe blijf je verbonden met een partner die gesloten en ongelukkig is? Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.